Kolumni: Pullopostia perjantaisin

Kehitys kehittyy ja suunta on kostea. Jyväskylässä voi nyt mennä kampaamoon oluelle eikä elokuvissakaan tarvitse enää istua kuivin suin, kun alkoholin anniskelualue ulottuu saliin saakka. Miksipä ei.

Onhan meillä jo pitkät perinteet urheilutapahtumien tankkausasemista, joten kippistä vaan tasapuolisesti kaikille toimialoille.

Monitoimibaarien mahdollisuudet innostavat uusiin bisneksiin. Tässä muutama idea, joissa näen promilleille potentiaalia.

Märkäbussi. Tälle on selkeä kysyntä. Huomasin sen taas hiljattain, kun palasin pitkänmatkan yölinjalla lentokentältä kotiin. Olin varannut istumapaikan, jotta saisin nukkua rauhassa – turhaan. Paikalleni oli leiriytynyt känniseurue, jolla oli vahvat pohjat. Pullo kiersi, kunnes seurue sammui ihmismytyiksi pitkin penkkejä ja käytävän lattiaa. Linja-auton kuljettaja kohautteli hartioitaan jättäen matkustajat jännittämään, huipentuuko yölinjan ohjelma oksennukseen ja painiin.

Saattaa olla, että bussibaari toimii parhaiten tuo-se-itse-periaatteella, koska omiin pulloihin on jo totuttu. Puuttuu enää Märkälinja, jonka lipun hintaan sisältyy laatulupaus seikkailusta ja sikailusta.

Terveysbaari. Sote-sekoilu ei vaikuta enää selväpäisten touhulta. Hallitus kaatui ja kansa kompuroi perässä, mutta ei pidä rämpiä epätoivon suossa, vaan käyttää tilaisuus uuteen nousuun. Valinnanvapauden tarjottimelle tarvitaan nyt lisää innostavia palveluja. Seuraava vaihe voisivat olla aulabaarit terveyskeskuksiin ja vastaanotoille. Asiakkaan odotusaika menee rattoisammin lasillisen ääressä. Onpa edes joku, jolle voi avautua huolistaan, sillä baarimestarin toimenkuvaan kuuluu kuuntelu ilman vuoronumeroa.

Tuoppi tai ulos -konseptilla asiakas voitaisiin myös mitata luottamusta laitokseen. Jos odotusaika venähtää yhtä (tai paria tai korkeintaan kolmea) tuoppia pidemmäksi, voi asiakas kävellä ulos Kela-korttinsa kanssa. Tai ainakin olla kävelevinään siinä toivossa, että se edistää omien asioiden kulkua.

Postibaari. Posti Groupissa on jo rohkeasti uudistettu palveluja. Jopa siinä määrin, että voitaisiin taas ottaa käyttöön viisi vuotta sitten haudattu nimi Itella. Se olisi hyvä nimi, koska Itella ei viittaa suomeksi laisinkaan postiin eivätkä tule mieleen ne vanhat hyvä ajat, kun kirjeet kulkivat päivässä perille ja pikkupaketitkin mahtuivat postiluukusta.

Tai miten olisi Bar Itella? Sellainen pieni kiva itsepalvelukuppila, josta asiakas voisi ostaa rohkaisuryypyn ennen kuin ryhtyisi hoitamaan postiasioitaan ja asioimaan automaattien kanssa. Bar Itellan lisäpalveluksi sopisi asiakkaan kotiinkuljetus. Etenkin perjantaisin, kun on pullopostin hakupäivä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .