Kolumni: Rauhoittava tekijä järkyttävän faktakaaoksen keskellä

Ylen teksti-tv saavutti viime sunnuntaina kunnioitettavan 37 vuoden iän. Vaikka mediankäyttöaikamme valuu yhä voimakkaammin verkkoon, käyttää teksti-tv:tä silti edelleen yli miljoona ihmistä viikossa. Se on jotenkin äärimmäisen lohdullista.

Mutta miksi ihmeessä kukaan edes vilkaisisi enää teksti-tv:tä? No, vilkaisu sivulle sata heittää yleensä silmiesi eteen ne muutamat, juuri sillä hetkellä tärkeimmät uutisotsikot. Tiedät suunnilleen, miten maailma makaa. Eivätkä otsikot sisällä esimerksi sanoja raivo, kaaos, hurja, karmea tai järkyttävä.

Myös informaation määrä on maltillinen. Yhteen ruudulliseen ei mahdottomasti tekstiä mahdu. Saat riittävän määrän olennaista tietoa kompaktisti paketoituna. Nykyisen tietotulvan – vaiko peräti järkyttävän faktakaaoksen – keskellä se on jotenkin rauhoittavaa.

Ilta-Sanomien kollega Saku-Pekka Sundelin laittoi viikko sitten Twitterissä tulille gallupin ja tiedusteli epäilemättä ainakin puolitosissaan Suomen parasta urheilubrändiä. Vaihtoehtoina olivat leijonat, Kimi Räikkönen ja teksti-tv:n sivu 235. Sivu 235 voitti murskaavalla 62 prosentin ääniosuudella.

Jos lukijain joukossa sattuu olemaan joku, joka ei tiedä, mistä on kyse, niin kerrottakoon. 235 kertoo edellisyön NHL-kierroksen tulokset maalintekijöineen. Omiin rutiineihin se on kuulunut kolmisenkymmentä vuotta.

Mutta sitä ei moni enää muista, että alunperin tarunhohtoinen sivu 235 olikin 245.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .