Konttori tulee Suomeen

Tieto brittikomedian Konttori (The Office) suomalaisesta versiosta yllätti täysin. Alkuperäinen sarja nähtiin vuosina 2001–2003, ja se uudisti tilannekomedian 14 jaksollaan. Suomen Konttori alkaa sitten aikanaan Nelosella.

En aio puuttua suomalaisen version näyttelijävalintoihin, en edes eilen julkistettuun päätähteen. Näyttelijäspekulaatiot kiinnostavat ja puhuttavat ihmisiä, mutta ovat loppujen lopuksi aika epäoleellinen yksityiskohta. Konttori ei kaadu tai toimi näyttelijöidensä vuoksi, vaan aivan muista syistä.

Sen verran rohkenen toivoa, että sarjaan ei pistettäisi ”tavanomaisimpia epäiltyjä”. Olisi hienoa kirjoittaa Konttorista käyttämättä sanoja Putous tai Jaajo kertaakaan.

Some-keskusteluissa Suomen Konttoria on kommentoitu tyyliin ”katsomatta kakkaa”. Sitä sarja ei kuitenkaan ole, vaikka urakka onkin vaikea. BBC on mukana projektissa; en tosin tiedä, mitä se käytännössä tarkoittaa.

Ensisijaisesti Konttorin onnistunut uusi versio vaatii älyä, tyylitajua ja käsikirjoitustaitoa. Paljon enemmän kuin näyttelijät, itseäni kiinnostaa käsikirjoittajien nimet. Oletan, että Atte Järviselle on jo soitettu, ja jos ei ole, se kannattaa tehdä välittömästi.

Konttorista on aiemmin tehty versiot USA:ssa, Saksassa, Ranskassa, Kanadassa, Israelissa, Ruotsissa ja Tsekissä. BBC:n lisäksi kannattaisikin olla yhteydessä vaikkapa juuri Israeliin, sillä sikäläinen Konttori kuulemma toimi mainiosti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.