Kopterilennot melkein Lottoa

Lottoajat pitävät suomalaiset pelastushelikopterit ilmassa. Myös Raha-automaattiyhdistyksen peliautomaateissa mainitaan pelaajan mahdollisten tappioiden menevän kansanterveyden hyväksi. Onneksi RAY ei peri jakamiaan tukia takaisin. Muuten automaatin luukusta voisi pelaajan voittaessa tipahtaa kolikoiden sijasta rollaattori, joka oli maksettu RAY:n varoista.

THAIMAAN entistä pääministeriä Thaksin Shinawatraa tukevat ihmiset mellakoivat maassa alkuviikolla. Shinawatran epäiltiin pääministeriaikanaan syyllistyneen miljardien dollarien lahjusten vastaanottamiseen. Taikkumielenosoittajien touhun kyseenalaistaa myös se, että Shinawatra todennäköisesti hakkaisi tarvittaessa heitä pampulla. Hänen alkuperäinen ammattinsa kun on mellakkapoliisi.

RETTELÖINTI sai Thaimaassa alkunsa, kun Kaakkois-Aasian maiden yhteistyöjärjestö Asean piti pääsiäisen alla talouskokousta Pattayalla. Todennäköisesti seuraavan Asean-kokouksen saa järjestettäväkseen Myanmar. Riehakkaista mielenosoituksista ei tuolloin ole pelkoa, sillä maa on viimeiset 47 vuotta ollut sotilasjuntan johtama.

SOMALIASSA sikäläiset merirosvot vannovat kostoa USA:n laivastolle, jonka erikoisjoukot vapauttivat viime viikonloppuna piraattien kaappaaman merikapteenin. Missään ei tosin mainittu, miksi merirosvot olivat vanginneet kapteenin. Todennäköisesti kapteeni osti jokin aika sitten ilman omaa ansiotaan saamillaan päästökaupparahoilla huvijahdin samaan aikaan, kun hänen yrityksensä antoi sittemmin Somaliassa merirosvoiksi ryhtyneille työntekijöille potkut.

SOMALIAN rannikon edustalla kulkeva laivareitti on rahastusideana niin houkutteleva, että Toivo Sukari on huhun mukaan suunnitellut sen varrelle uutta kauppakeskusta. Suurista ideoista Sukarilla ei ole ollut koskaan pulaa. Yksi hänen aiemmista kuningasajatuksistaan oli rakentaa keinotekoinen jäävuori aikana, jolloin aidotkaan jäävuoret eivät tahdo pysyä kasassa.

VALAANPYYNNIN uudelleen aloittaneen Japanin kalastajat eivät olleet tyytyväisiä tämänvuotiseen laihaan saaliiseensa. Pyyntilaivaston oman arvion mukaan satimeen jäi vajaat 700 valasta ja viitisenkymmentä ympäristöaktivistia. Ensi vuodeksi kalastajat odottavat valassaaliin runsasta kasvua tai ainakin sitä, että aktivistit olisivat nykyistä huomattavasti lihavampia.

BERLIININ eläintarhan jääkarhut olivat pistää näiden aitaukseen uimapuvussa hypänneen naisen parempiin suihin viime viikonloppuna. Onneksi eläintarhan työntekijät saivat ongittua naisen ajoissa aitauksesta Kokemuksesta rohkaistuneena hän yrittänee seuraavaksi uintireissua eläintarhan haialtaassa pippuripihviksi naamioituneena.

OUDOT ASIAT kummittelevat myös englantilaisten mielissä, sillä tutkimuksen mukaan 39 prosenttia briteistä uskoo aaveisiin. Viidesosa kansasta piti myös iltapäivälehtien horoskooppeja luotettavana tiedonlähteenä. Luotettavuuskyselyn hännille jäi Englannin jalkapallomaajoukkue, jonka menestymismahdollisuuksia seuraavissa MM-kisoissa pidettiin lähinnä loton täyspottiin verrattavina.

Kirjoittaja on toimittaja, politiikan tutkija ja Keskisuomalaisen avustaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.