Kotona on hyvä pysyä

Sähköinen, jalkaan laitettava kahle saatetaan ottaa Suomessakin käyttöön lyhyen, ehdottoman vankeusrangaistuksen vaihtoehdoksi. Ainakin oikeusministeri Tuija Brax (vihr.) on valmis tekemään asiasta lakiehdotuksen syksyllä. Sen pidemmän tahdollisen vankeusrangaistuksen eli elinkautisen vaihtoehdottomana tunnusmerkkinä säilyy ehdottomasti sormeen laitettava kahle.

??? Mitä pääministeri Matti Vanhanen sanoi Pekingissä, kun hänelle esiteltiin Kiinan presidentti Hu Jintao? Who?

TYÖMATKALLA sattuu aiempaa enemmän tapaturmia. Eli töihin meneminen on entistä vaarallisempaa. Mistä tulikin mieleen, että mahtavatko työttömät ymmärtää, kuinka onnellisessa asemassa ovat.

??? Mitä voidaan sanoa tuoreesta, rockmuusikoiden työhön liittyvästä rasitustutkimuksesta, joka suoritettiin ns. rektaali-menetelmällä? Se on ihan hanurista.

SEN siitä saa, kun kuopiolaiset pelasivat niin hyvin jääkiekon SM-liigassa. Päähänhän se nousi. Vai mitä sanotte uutisesta, jonka mukaan jäänmurtaja on jäänyt jumiin Kallavedellä. Jäänmurtajia sisävesissä... heh, heh.

??? Mitä voidaan sanoa Kalpasta seuran uusimman SM-liigavahvistuksen jälkeen? Kerman kera siitä saa parempaa.

JUICE LESKISEN jäämistöstä ehdittiin synnyttää kohu, joka mestarin itsensä mielestä olisi varmasti ansainnut humoristisen biisin. Joka tapauksessa Leskisen jälkeensä jättämät kirjat (eli kokonainen kirjasto) on nyt myyty. Juicen levyjen kohdallahan tätä ongelmaa ei ole, koska Juicen musiikki myi jo hänen eläessään.

??? Mitä Juice Leskinen itse sanoisi kirjastostaan, jos eläisi? Kaikki on vain lainaa...

ENTINEN astronautti Edgar Mitchell väittää, että avaruusolennot ovat jo maan päällä. Paha mennä miehen sanomisia kiistämään, sillä hän on sentään ollut avaruudessa. Ja kyllähän Suomessakin siltä vaikuttaa, että se on mahdollista. Eikös se toinen epäilty ole tehnyt ohjelmia kavereistaan ja sillä toisellakin on televisiossa oma ohjelma.

??? Miksi Porin Ässien talvi ja kevät on ollut yhtä draamaa? Alpo Suhonen on entinen teatteriohjaaja.

PIENENEEKÖ Timo Soinin, perussuomalainen, painoarvo sen vuoksi, että EU-vastainen mies on EU-vaaleissa ehdokkaana? Ei, vaan sen vuoksi, että hän on laihduttanut kahdeksan kiloa.

??? Millä nimellä Apulanta-yhtye aikoo esiintyä Venäjällä? Salpietari.

MARIA LUND on laulanut kultaa, JYP pelasi kultaa ja kultaa sai myös Tanja Karpela Malediiveilla. Tätä taustaa vasten Suomen Leijona-miehistö voi vain haaveilla kullasta, kuten tekee myös Timo P.A. Mikkonen omasta ohjelmasta, isä Mitro Brysselin tsasounasta ja ministeri Stubb karkkilakosta.

Kirjoittaja on Keskisuomalaisen tuottaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.