Kova uraputki nujertaa myös nuoremman

Jos työ vie voimat niin, ettei jaksa harrastaa mitään, työ on haitallista. Vaaralliseksi työ muodostuu silloin, jos tekijä kokee ihmisarvonsa riippuvan työssä onnistumisesta.

Kerettiläisiä ajatuksia tällaisena aikana, jolloin monelta uhkaa mennä työpaikka?

Keskusteltaessa eläkeiästä puhuttiin vanhojen työntekijöiden jaksamisesta. Jaksamista edistäviä keinoja tarvitsevat joskus myös nuoremmat.

Voin kuvitella, että työajan lyhennyksen tai muiden kevennysten avulla joku 63-vuotias haluaa paiskia töitä vielä jonkin aikaa. Enemmän hirvittää ajatus, että joku 20-40 vuotta nuorempi velkainen pienten lasten isä tai äiti painaa töitä väsyksissä ilman kevennyksiä.

Työ on tärkeää, mutta sitä ei pidä korottaa elämäntehtäväksi. Ääritapauksessa ihminen voi kokea olevansa ehjä vain työntekijän roolissa.

KYMMENIEN VUOSIEN mittaisia työsuhteita on odotettavissa entistä harvemmin. Moni joutuu hakemaan aika ajoin uutta työtä.

Rakennuksilla työskennellyt suolahtelainen mies ihmetteli 1990-luvun alkuvuosina, miksi työn loppuminen koetaan niin hirveäksi. Rakentajilta työ usein loppuu silloin, kun talo on valmis, mies vertasi.

Äänekoskella suuriksi kasvaneet ja jo pois lähteneet elektroniikkateollisuuden yritykset osoittivat, että osa yrityksistä muistuttaa elollista olentoa. Ne syntyvät, kasvavat, rönsyilevät, voivat tarvita paljon työntekijöitä, kunnes kuihtuvat tai lopettavat äkkiä. Sellaisten palveluksessa työtä ei edes voi ottaa elämäntehtäväksi.

Erityisen vaarallista on jatkuva ylityö, jos vapaa-aika kuluu toipumiseen. Voimia pitää riittää läheisille sekä siihen, että jaksaa seurata muitakin työmahdollisuuksia.

PIENTEN LASTEN vanhemmat joutuvat joskus valitsemaan, paljonko he varaavat aikaa työlle ja paljonko lapsille. Joku suunnittelee ponnistelevansa voimien äärirajoilla vain niin kauan, että velat saadaan maksettua. Aika voi olla lapsen näkökulmasta pitkä. Asunto tai muu omaisuus saattaa jälkikäteen tuntua kalliilta, jos sen hankkimisen vuoksi ei ehtinyt tutustua jälkikasvuunsa.

Joskus työ organisoidaan niin vaativaksi, että se puristaa tekijältään voimat muutamassa vuodessa. Moni yritys ilmoittaa rehellisesti, että sen tehtävä on tuottaa omistajille voittoa. Jos nopea voitto syntyy kilpailuttamalla työntekijöitä, heitä kilpailutetaan.

Kirjoittaja on Keskisuomalaisen Äänekosken aluetoimittaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.