Kreikkalaisten talousjutuissa ei ole mitään ouzoa

Ei mene keskustapuolueella kovinkaan hyvin. Ensin maan mahtipuolue sai köniinsä vaaleissa ja sen jälkeen on jatkunut kutistuminen pienpuolueeksi ja takarivin taaviksi. Mutta ei siinä kaikki. Norjan tapahtumien vuoksi puolueen peruskannatusalueella lyödään nyt lyötyä: kaiken maailman lannoitteet ovat tarkan syynin alla. Yleisemmin tästä lannasta ja puoluepolitiikasta tuli mieleen, että onhan se kumma juttu, ettei eduskunnassa sen useammin pidetä tajuntaa räjäyttäviä puheita - kun siellä kuitenkin puhutaan niin paljon...

??? Miksi kreikkalaiset rakastavat kirjastoja? Sieltä saa vielä lainoja.

KANSANEDUSTAJA Sinuhe Wallinheimo käy aika ajoin pelaamassa golfia Sippulassa. Nykyisin, kun Sinkku klubille tulee, häneltä kysytään vain yhtä asiaa: tulitko taksilla?

??? Mikä on kreikkalaisten suosikkikirja? Velkakirja.

JOS HALUATTE viihdyttää itseänne todellisilla viihdeuutisilla, lukekaa MTV3:n teksti-tv:tä. Siellä on enemmän tahatonta komiikkaa kuin laki sallii. Etenkin Johanna Tukiaisen ja Vesa Keskisen pienimmistäkin tekemisistä saadaan sivuille uutisia. Viimeksi Keskinen löysi sivujen mukaan yöllä talonsa ikkunaan kiinni jääneen naisen. Teksti-tv:n mukaan Keskinen, joka on herrasmies, oli mennyt naisen löydettyään jääkaapille hakemaan limsaa. Vasta tämän jälkeen hän irrotti naisen eikä ihmetellyt jutussa lainkaan, mitä nainen hänen ikkunassaan teki.

??? Mistä tietää, että kreikkalaismies on kehno nais- ja raha-asioissa? Hänellä ei ole tilillä lainkaan panoja.

SAMAISEN MTV3:n teksti-tv:n mukaan Johanna Tukiainen valmistautuu tekemään Artonsa kanssa lapsia. Tämän vuoksi hän elää asumuserossa siipastaan.

??? Miksi kreikkalaismies on naisten mielestä niin ihana rakastaja? Hän ei tunne sanaa ulosotto.

JOSKUS julkkikset erehtyvät julkisuushakuisuudessaan. Näin kävi viimeksi korutaiteilija Paula Nummelalle (kyllä, se Kirkan vähemmän tunnettu leski). Hän kertoi lehdistölle lomalta palattuaan, että hänet oli ryöstetty. Mahtoi olla katkeraa, kun selvisi, että hänen varastettuja taidehopeakorujaan oli alamaailma kaupitellut myyntiin romuhopeana.

??? Mikä on lompakko ruotsinkreikaksi? Lånboken.

ENTINEN Dingo-suuruus Nipa Neumann on kertonut, että hän pysyy laihana, kun keikalla riehuessa lähtee helpostikin 3-4 litraa nesteitä kehosta. Myös Yölintu-yhtyeen Simo Silmu on pysynyt laihana, mutta eri syystä. Hän riehuu jo ennen keikkaa, kun joutuu vetämään 3-4 litraa nesteitä kehoonsa.

??? Tunnettuun joululauluun Kun joulu on Yölintu-orkesteri tekee uudet sanat? Jatkossa biisi menee: Kun maas' on hanki ja järvet jäässä ja Silmu sammunut...

LAULAJA Jonne Aaronin vuosi on ollut hyvin mollivoittoinen (vaikka rockia soittaakin). Kaikenlaista tuubaa on kuulemma tullut porstuaan, viimeksi bänät tyttöystävän kanssa. Toisaalta sitä ei tarvitse ihmetellä, onhan Aaronin bändikin nimeltään Negative.

Kirjoittaja on Keskisuomalaisen Tänään-osaston tuottaja.