Kuinka moni kynsi kylmenee rakenne- kynsiuudistuksessa?

Eduskunta on taas koolla ja ihmisten päät täyttyvät sanoilla sote-, rakenne- ja kuntauudistus sekä kestävyysvaje. Uudistua pitäisi, siitä ollaan yhtä mieltä. Mutta siihenpä se sitten loppuukin. Keskusta tietää, että jos suurkuntia aletaan rakentaa, niiden valtuustojen rakenne muuttuu ja samalla muuttuu poliittinen voimasuhde Kehä kolmosen ulkopuolella. Sitä ei säilymään (ja kasvamaan) pyrkivä puolue voi hyväksyä, vaikka isänmaan edunhan sen etualalla pitäisikin olla. Esimakua tulevasta saatiin, kun valtiopäivien alkuun järjestetyssä liikuntapäivässä köydenvetokisa päättyi opposition voittoon. Seuraavaksi luvassa onkin sitten taas sitä perinteistä kissanhännänvetoa.

??? Miksi eduskunnassa järjestetään tikanheiton mestaruuskisat? Loanheitossa tulisi liian monta voittajaa.

Kissoista puheen ollen Venäjän presidentti Vladimir Putin hämmensi videokuvissa maailmaa alkuviikosta. Hänet kuvattiin piirtämässä Siperiaan suuntautuneella kouluvierailulla erikoisen näköisen kuvan taululle. Myöhemmin Putin täsmensi piirroksen esittäneen ”kissaa takaapäin katsottuna”. Jo aiemmin moni oli arvioinut, että mirrihän se...

??? Kuinka kauan sukupuoltaan muuttava Bradley Manning vuosi tietoja? Kuukautisten verran.

Liikemies Jari Sarasvuo on paheksunut kovin sanoin Nokian johdon palkkioita. Sarasvuo ei käsitä, miksi toimitusjohtaja Stephen Elopille on maksettu 19 miljoonaa, jos kerran mies on epäonnistunut Nokiassa. En minäkään ymmärrä, miksi pitää maksaa johtajille, jotka eivät saa firmaansa menestymään. Kaikkihan tietävät, mitä tapahtuu duunarille, joka ei osaa hommiaan. Joskus jopa silloinkin, kun osaa hommansa.

??? Miten voidaan sanoa Espanjan peli menneen, jos se häviää Suomelle jalkapallon MM-karsintaottelussa? Bosquelleen.

Sateenkaari oli lapsuudessani kaunis asia. Urheilijoiden sateenkaarikynsistä onnistui Suomen Olympiakomitea (OK) kuitenkin tekemään poliittisen ja siis ruman asian. OK kun päätti näyttää kyntensä ja näpäyttää kynsille urheilijoita, jotka haluavat tehdä olympialaisissa politiikkaa. Noh, homma lähti kynsilaukalle ja urheilupomot joutuivat pehmentämään puheitaan, kun moni kynnelle kykenevä otti asiaan kantaa. Sinällään huvittavaa tuhlata energiaa tähän, kun samaan aikaan suomalainen huippu-urheilu kyntää. Mutta KOK pitää kiinni keisariasemastaan aina siihen asti, kunnes olympialiikkeen kynsi kylmenee. Jos Seppo Räty olisi vielä mukana, jupinan päätteeksi olisi varmasti kuultu jokin mehevä sateenkaariheitto.

??? Miten Raumalla julkistetaan jääkiekkoilijan pelisopimus? Lukkoo ei ny olla viä mittää lyöty, mutt...

Elinkeinoelämän Keskusliiton mukaan Suomi nousee vain työtä tekemällä. Yritykset ovat kuulleet tämän EK:n kutsun, siksi väkeä pannaan nyt firmoista pihalle oikein urakalla. Hätäisimmät yritysjohtajat ovat perustelleet suuria irtisanomia sillä, ettei ”työ tekemällä lopu”. Miksi siis teettää työtä työntekijöillä, jos se ei kerran johda mihinkään...

Äkkiseltään voisi ajatella, että filosofi on ihminen, joka rakastaa henkistä eikä maallista. Pekka Himanen on tässä suhteessa toista maata – ja on oikeassa. Filosofin (filosofos) ja viisaan (sofos) välillä on eroa. Ei Himasen firma muutoin olisi nimeltään Sofos.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.