Kuinka paljon voi höylätä ennen kuin loppuu

Nyt kun elämme säästämisen kulta-aikaa, päättäjille voi esittää yhden kysymyksen: milloin on säästetty tarpeeksi? Otetaan esimerkiksi kuntauudistus, jossa säästetään (ja tehostetaan!) vähentämällä kuntien määrää. Kuka takaa, että tämän "uudistuksen" jälkeen ei tarvitse vähentää kuntia edelleenkin. Ja ennen kaikkea: kuka takaa, että uudistuksen jälkeen kuntapalvelut toimivat. Pahaa pelkään, että useimpia uudistuksia tässä yhteiskunnassa ajetaan tällä hetkellä kolmipyörän pohjalta: ole maksukykyinen, asu kaupungissa ja elä verkossa.

??? Milloin urheilija pysyy köyhänä? Kun hän parantaa osakkeitaan, mutta ei nosta osinkoa.

VÄHÄN SE ON SAMA yrityselämässäkin, josta en mitään ymmärrä. Sielläkin kun tulee vaikeuksia (lue=viivan alle ei jää tarpeeksi), ensimmäiseksi ryhdytään säästämään. Näin siksi, että jos tuotanto pysyy edes jotenkuten tasollaan, tulopuoli paranee säästöillä. Olen kuitenkin sitä mieltä, että jos yritys ei pysty luomaan mitään uutta tuottavaa, se on lopun alkua. Säästää kun ei voi loputtomiin.

??? Mikä on yrittäjä Vesa Keskisen motto? Onni yksillä, Tuuri kaikille.

SÄÄSTÄMISESTÄ tuli mieleen, että oletko koskaan ajatellut sitä kauheaa asiaa, että 100 metrin juoksussa ihminen joskus saavuttaa sen pisteen, jonka alle nopeusennätyksessä ei voi enää mennä. Nimittäin 100 metrin kulkemiseen ihmiseltä menee juosten väkisinkin tietty aika. Kyse on vain siitä, mikä tuo optimaalinen aika on. Pelottavaa...

??? Mihin modernissa tietoyhteiskunnassa kalastaja on vaarassa joutua? Verkon pauloihin.

KOULUJEN kiusaamiskeskustelusta tuli mieleen tarina henkilöstä, joka valitti aamulla vanhemmilleen, ettei halua mennä kouluun, kun siellä kiusataan ja on muutenkin ikävää. Vanhemmat sanoivat kuitenkin topakasti lapselleen, että kyllä sinun on nyt vain mentävä sinne. Sinä olet sentään sen koulun rehtori.

??? Koska vierasperäiset termit ovat muodissa, Helsingissä paikallisjunien kuljettajat ovat saaneet uuden virkanimen? He ovat metronomeja.

UUTISESSA, jonka mukaan amerikkalaissotilaat olisivat häpäisseet kaatuneita afganistanilaisia sotilaita virtsaamalla näiden päälle, ei ole mitään ihmeellistä. Kun laitetaan joukko nuoria miehiä ase kourassa kuolemanvaraan, saadaa juuri sitä, mitä tilataan. Sitä paitsi USA:n koko operaatio Afganistanissa kus…

??? Miten elokuvaohjaaja Olli Saarela pääsee eroon ulosottoveloistaan? Ohjaa ne muiden maksettavaksi.

JA LOPUKSI kuninkaallisia uutisia. Laihana pysyneestä Kate Middletonista on tullut ongelma briteille. Lähes vuoden naimisissa olleen Cambridgen herttuattaren pitäisi nimittäin kansan mielestä olla jo paksuna.

Kirjoittaja on Keskisuomalaisen tuottaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.