Kuka avasi saalistuskauden?

Eurooppa havahtui monikulttuurisuuden kielteisiin ilmiöihin, kun Kölnissä arviolta tuhat maahanmuuttotaustaista miestä oli kerääntynyt rautatieaseman ja tuomiokirkon väliselle aukiolle uudenvuodenyönä. Osa ahdisteli ja ryösti paikalle ilotulitusta katsomaan tulleita naisia.

Ahdistelluiksi ja ryöstetyiksi tulleet naiset ovat tehneet tähän mennessä yli sata rikosilmoitusta. Moni heistä on puhunut medialle kokemastaan.

Eurooppalainen media on etsinyt syitä tapahtumille Saksan liittokanslerin Angela Merkelin suvaitsevaisesta pakolaispolitiikasta. Osa näkee naisten turvallisuudesta huolehtimisessa peiteltyä rasismia.

Entisissä Itä-Euroopan maissa kapina Merkeliä vastaan on kasvanut syksyn mittaan. Etenkin keskisen Itä-Euroopan katolisissa maissa, joissa pakolaiskriisi ei juurikaan ole näkynyt, Merkeliä on syytetty Euroopan ovien avaamisesta muslimimaista tuleville ihmisille.

Bulgarialainen Novinar-lehti pitää Kölnin uudenvuodenyön tapahtumia seurauksena Merkelin avoimesta pakolaispolitiikasta, vaikka häirintään syyllistyneiden taustojen tutkinta on yhä kesken. ”Kukaan nainen ei ansaitse joutua arabi- ja afrikkalaismiesten saaliiksi, mutta eikö se juuri ollut nainen, joka avasi tämän saalistuskauden”, lehti provosoi.

Euroopan toisella reunalla Tanskassa Jyllands Posten jyrähti, että kotouttamispolitiikka Euroopassa on epäonnistunut. Lehden mukaan myös Tanskassa ovet on pidetty liian pitkään auki muista kulttuureista tuleville ihmisille, etenkin väkivaltaisessa ympäristössä kasvaneille turhautuneille nuorille miehille.

Sosiaalisessa mediassa on kiertänyt kutsuja saapua Kölniin suojelemaan naisia ahdistelevilta ulkomaalaistaustaisilta miehiltä. Saksalaisen Spiegel Onlinen bloggari muistutti, että naisten suojelulla peitetään avointa rasismia. Huoli naisten turvallisuudesta heräsi vasta, kun ahdistelijoina olivat arabi- ja afrikkalaistaustaiset miesjoukot.

Itävaltalainen Kurier-lehti kirjoitti, että konservatiivisessa saksankielisessä Keski-Euroopassa seksuaaliselle ahdistelulle ei ole edes kunnon sanaa. Ilman sanaa ei ole tekoakaan. Siksikö Kölnin poliisilta vei niin pitkään kertoa ahdistelukahakasta ja siksikö joka kodin velvollisuus on laittaa tytöt itsepuolustuskursseille?

Vuosi 2016 ei olisi voinut alkaa Euroopassa synkemmin. Kölnin levottomuudet sekä rajatarkastukset Schengen-alueen sisärajoilla ovat bensaa maahanmuuttovastaisten ääriliikkeiden liekkeihin. Eurooppa sulkeutuu, koska se ei ollut valmis arabimaista tulevien maahanmuuttajien ryntäykseen, eikä osa maahanmuuttajista ole ollut valmis eurooppalaiseen vapauteen.

Yllätys Kölnissä ahdisteluun osallistuneille saattoi olla se, että eurooppalaiset naiset eivät suinkaan piiloudu koteihinsa häpeämään ahdistelua, vaan he tekevät rikosilmoitukset ja puhuvat suunsa puhtaaksi medialle. Yksi tapahtumaketju tuhosi monelta mahdollisuudet haaveilemaansa parempaan elämään Euroopassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.