Kuka lohduttaisi Woods-rukkaa?

Jos maapallolta on ennen paria viimeistä kuukautta löytynyt jokin kolkka, jossa ei tunneta nimeä Tiger Woods, niin viimeistään viimeisten viikkojen aikana nämä viimeisetkin ihmiskunnan pimeät nurkat ovat varmasti kuulleet tämän tummahipiäisen miehen nimen.

Marraskuun 27. päivä tuli ensin sekava uutinen miehen autokolarista ja päivä päivältä vyyhti Tiikerin ympärillä purkaantui laajemmalle.

Woodsin töppäys ja toinen, kolmas, neljäs,..., kahdestoista, perherintaman saralla on puheenaihe, josta revitään kaikki irti. Maailman kuuluisin seksiskandaali. On ollut Jaimeeta, Rachelia, Theresaa ja Mindya...

Kolopallolla maailman huippu-urheilijajoukon ylimystöön noussut Woods on monien listojen mukaan maailman tunnetuin urheilija. Tunnetun Forbes-talouslehden maailman vaikutusvaltaisimpien julkkisten top 100-listalla Woods on sijalla viisi. Hänen edelleen ovat kiilanneet vain viihdemaailman superstarat kuten Angelina Jolie, Oprah Winfrey, Madonna ja Beyoncé Knowles.

Tunnettavuus ei jää huomioimatta sponsoreiden silmissä. Woods on ollut ennen viime vuoden loppua muun muassa Niken, Gilletten ja Tag Heuerin kultapoju. Forbesin laskujen mukaan Woods on ansainnut urallaan yli miljardi dollaria sponsorituloja.

Ennen niin puhtoisena perheenmiehenä pidetyn Woodsin hetkessä ryvettynyttä mainetta ei partaterätehdas Gillette kauaa katsellut, vaan ilmoitti ennen joulua, ettei näytä lähitulevaisuudessa mainoksia, joissa Woods esiintyy.

Telealan suuryritys AT&T mietti miehen kiiltokuvamaisuutta hetken ja kertoi vuodenvaihteessa vetäytyvänsä yhdysvaltalaispelaajan sponsoroinnista.

Myös Tag Heuer totesi, että Woodsin sponsoripalvelut riittävät.

Jenkkiprofessorit uskovat seksiskandaalin aiheuttaneen Woodsia sponsoroineille yhtiöille kovat tappiot. Professorit ovat laskeneet, että julkisesti pörssiin listattujen sponsoriyritysten osakkeiden arvosta on hävinnyt yli 8 miljardia euroa Woodsin kuukauden mittaisen skandaalirupeaman aikana.

Professoreiden tutkimuksen mukaan eniten ovat kärsineet Nike, Pepsi ja EA Sports.

Vellonut seksiskandaali ei kuitenkaan hetkauttanut yhdysvaltalaisia toimittajia. He äänestivät joulukuussa Woodsin vuosikymmenen parhaaksi urheilijaksi. Hän keräsi uutistoimisto AP:n äänestyksessä 56 ääntä 142 mahdollisesta.

Woodsia itseään ei ole julkisuudessa pahemmin marraskuun lopun tapahtumien jälkeen näkynyt. Hurjimpien huhujen mukaan miehellä on piileskelyynsä muun muassa kosmeettinen syy.

Elin-vaimo olisi ennen Tigerin kolarointia huitaissut miestään rautaysillä päin näköä ja miehen kasvoja oltaisiin hiljoksiin kursittu kasaan.

Kirjoittaja on Savon Sanomien urheilutoimittaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.