Kuka noille on antanut ajokortin?

Se, että tulee valituksi Suomen surkein kuski -ohjelmaan, pitäisi johtaa automaattisesti yhteen asiaan. Nimittäin ajokortin välittömään peruuttamiseen.

Kaikki lienevät samaa mieltä kanssani siitä, että jos joku ajaa autoa noin huonosti, ei hänellä pitäisi olla mitään asiaan liikenteeseen muuna kuin matkustajana. Silloinkin asettaisin hänet ehkä mieluummin takapenkille ja sitoisin tukevasti turvavöihin.

Senkin pitäisi mielestäni olla selvää, että se, että tuollaisilla ajotaidoilla varustetuille ihmisille on myönnetty kortti, ei ole oikeasti hauskaa ja hassua vaan hirvittävän vaarallista. Ohjelmaan sopisikin lisäosioksi Suomen surkein autokoulu –formaatti, jossa vietäisiin opetus- ja inssioikeus henkilöiltä, jotka ovat näitä tieliikenteen toopeja opettaneet ja kelpo kuskeiksi kruunannut.

Ohjelman perimmäinen ajatus on toki tehdä näistä surkeista kuskeista astetta parempia. Silti tietoisuus siitä, että he ovat kruisailleet noine taitoineen jo jonkin aikaa kanssaihmisten keskellä, vie helposti yöunet.

Insseistä on monenlaista tarinaa. Yksi suosikkini on legenda miehestä, joka ei meinannut saada korttia sitten millään. Inssisetä lähetti miehen aina takaisin koulunpenkille ja määräsi lisää ajotunteja. Lopulta toistuvaan nöyryytykseen ja totaaliseen oppimattomuuteensa kyllästynyt mies pyysi anovasti, että eikö hänelle voisi myöntää korttia, jolla saisi ajaa ihan vain tässä omilla kylillä.