Kuntaliitoksen suuri kysymys: Jari-Pekka vai ABC?

Suomen Yrittäjien varapuheenjohtaja Jari-Pekka Koponen esitti Keskisuomalaisessa viime syyskuussa Muuramen ja Jyväskylän kuntaliitosta. Nimeään kantavista liikennemyymälöistä tunnetun yrittäjän haastattelu nosti tunteet pintaan Muuramen yrittäjien joukossa.

Muuramelaiset eivät tyytyneet vain puhisemaan takanapäin.

Kun Muuramen Yrittäjien retkikunta matkasi bussilla Keski-Suomen risteilylle viime syksynä, Nelostien kautta koukanneesta bussista soitettiin Koposelle, menevätkö yrittäjät kahville Jari-Pekan liikennemyymälään vai ABC:lle. Sen verran Koponen sai vakuutettua yhteistyöhaluaan, että muuramelaisten bussi ei suunnannut osuustoiminnalliselle ABC:lle, vaan Hartolan Jari-Pekkaan.

Paluumatkalla yrittäjien bussi osui kuitenkin ABC:lle kuljettajan valitsemana.

Muuramen kunta ja Muuramen Yrittäjät korostivat kunnan itsenäisyyttä myös Keski-Suomen maakunnallisessa yrittäjäjuhlassa järjestämällä oman maljannostotilaisuuden heti juhlan jälkeen. Tilaisuuteen oli hyvä aihe, sillä muuramelainen Sammet Dampers palkittiin maakunnallisella yrittäjäpalkinnolla.

 

Jyväskyläläinen kuntaministeri Henna Virkkunen (kok.) asettuu ehdolle europarlamenttivaaleissa.

Hänen lähtöasetelmansa on parempi kuin monella muulla ehdokkaalla. Harva ehdokas voi luottaa siihen, että häntä äänestävät sekä kannattajat ja vastustajat. Suurten kaupunkien kehyskunnissa, kuten Muuramessa, Virkkunen voi saada äänivyöryn. Myös Saarijärvellä Virkkusen suosio voi olla korkealla, sillä jos ministeri valitaan europarlamenttiin, saarijärveläinen Mikael Palola (kok.) nousee Virkkusen paikalle eduskuntaan.

Humisevalla harjulla asia kiinnostaa siksikin, että Virkkunen oli Keskisuomalaisen taloustoimituksen kesätoimittaja vuonna 1998.

 

Kuntaliitoksesta toisiin aiheisiin. Yrittäjä harmitteli, että Uni-alkuiset sänkyliikkeiden nimet menevät osalta asiakkailta sekaisin. Jyväskylässä Palokassa ja Kirrissä toimivat Unikeidas, Unikulma ja Unijukka. Aiemmin Jyväskylässä toimi myös Unimaailma.

Sänkyfirmallekin sopiva Universtas-nimi puolestaan ei liity sänkykauppaan, vaan Universtas Oy on Turun yliopiston ylioppilaskunnan bisneksiä hoitava yhtiö.

 

Jos Amerikan-apu oikeasti pelastaa Jyväskylän Valtiontalon, uskon jatkossa vilpittömästi joulupukkiin. Kyllä sellainen on sitten olemassa, Getty-säätiössä.

Ilman mahdollista ihmettä Valtiontaloa on vaikea pelastaa. Tuskinpa yksikään rakennusliike halua ostaa huonokuntoista rakennusta ja sen viereistä kulmatonttia nyt, kun Korkein hallinto-oikeus on pitänyt SRV:n ja kaupungin välisen kiinteistökaupan hintaa liian alhaisena.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.