Kuopiolaisten hurja imagonkohotus

Se on sitten sitä pudotuspelien aikaa. Sitä aikaa, kun aurinko alkaa paistaa, räystäät tippuvat ja nuoret sirkeäsilmäiset neidot puhuvat baarin pöydässä playoff-parroista.

Torstai-illan kamppailujen tulokset eivät ole tätä kirjoitettaessa tiedossa, mutta se on varmaa, että JYP-KalPa-välieräpari on edelleen täysin mahdollinen. Itse asiassa myös JYP-KalPa-finaaliin on eväät olemassa.

Jyväskylässä eletään vahvaa kiekkohuumaa, mutta Kuopiossa sitä vasta piisaakin. "Tämä on savolaisille kovin imagon kohotus sataan vuoteen", kertoi KalPan tiedottaja Jarkko Huttunen Iltalehden nettisivuilla.

Aika väkevä lausunto, pohdiskeli palstanpitäjä mielessään. Sitten hän ryhtyi pähkäilemään, millä moninaisilla keinoilla savolaisten imagoa on viimeisen sadan vuoden aikana kohotettu. Paavo Lipposellako?

Yhtäkkiä mieleen ei tullut mitään.

UINTIMAAILMASSA kohisee. Tai mahdollisesti myös lätisee. Nimittäin ruotsalainen Therese Alshammar menetti alkuviikosta uimansa 50 metrin perhosuinnin maailmanennätyksen. Syynä oli se, että Alshammar suoritti ennätysvetonsa kahteen (2) uimapukuun sonnustautuneen. Hän perusteli tukevaa pukeutumistaan häveliäisyyssyillä.

Palstanpitäjä ei ole urallaan ollut juurikaan tekemisissä uintiurheilun tai -urheilijain kanssa, mutta häveliäisyys ei silti ole ensimmäinen asia, joka uimareista tulee mieleen. Sitä paitsi, ihan keskivertouimarillakaan ei ole syytä häveliäisyyteen, sen verran ovat timmissä kunnossa. Jos palstanpitäjällä olisi kroppa kuin huippuaikojensa Jani Sievisellä, hän tanssisi valomerkin aikaan kapakan pöydällä ilman paitaa.

Häveliäisyyttä tai ei, kansainvälinen uimaliitto Fina ei Alshammarin perusteluista piitannut. Liiton säännöt kun sanovat yksiselitteisesti, että uimarilla saa olla kerrallaan päällään vain yksi puku. Useampi kostyymi kohentaa liiton näkemyksen mukaan uimarin kelluntaominaisuuksia.

- Sääntö on sellainen, miten se on kirjoitettu. Eli vain yksi uimapuku on sallittu. Alla ei saa olla mitään, ei häveliäisyys- tai muista syistä, totesi Finan toimitusjohtaja Cornel Marculescu.

LOPUKSI VIELÄ dopingin ihmeelliseen maailmaan. Eikä nyt ole puhe Hiihtoliiton toimitusjohtajan kuulusteluista, vaan radoille palanneesta pyöräilylegenda Lance Armstrongista. 37-vuotias Armstrong on ollut läpi uransa doping-epäilyjen kohde, eikä ihme, sillä niin epoinhimillisiä ovat hänen suorituksensa olleet.

Testosteronitasoja nostava DHEA-valmiste on siitä näppärä aine, että se näkyy veressä ja virtsassa vain pari päivää käytön jälkeen. Nyt Ranskan dopingviranomaiset ovat keksineet konstin, jolla DHEA saadaan näkyviin pidemmänkin ajan päästä. Ja siis nimenomaan päästä, eli hiuksista.

Lanceltakin nipsaistiin kuontalosta kuusi karvaa. Tuloksia odotellessa...

Kansainvälinen antidoping-toimisto Wada ei toistaiseksi tee tukkatestejä, mutta kunhan ne yleistyvät, palstanpitäjä povaa, että maailman urheiluareenoilla kirmailee jatkossa yllättävän suuri määrä kaljupäisiä atleetteja.

Kirjoittaja on toimittaja ja Keskisuomalaisen avustaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.