Kurja kaupunki, jossa on mukava asua

Jyväskylä on jännä kylä. Täällä on monesta suunnasta kuuluvan ähinän ja puhinan perusteella kaikki pielessä, mutta täällä on mukava asua. Humisevalla harjulla halutaan nähdä myös positiivisia puolia.

Keljonlahden voimalaitos on kallis, väärässä paikassa, muutenkin huono ja kaiken lisäksi siellä poltetaan välillä hiiltä. Silti on mukava (varsinkin kovalla pakkasella), että samainen voimalaitos lämmittää tuhansien jyväskyläläisten koteja.

Rantaväylä rakennettiin väärään paikkaan, siltoja tehtiin liikaa ja yhteys keskustan ja Jyväsjärven välillä pilattiin. Kuitenkin liikenne sujuu paremmin kuin ennen Rantaväylää 1980-luvun lopussa – valtavasta liikennemäärän lisäyksestä huolimatta. Yhteys keskustan ja Jyväsjärven välillä katkaistiin jo 1800-luvulla, kun rautatie rakennettiin.

Lutakon asunnot ovat liian kalliita ja alue on rakennettu liian ahtaasti. Jostakin syystä ihmiset viihtyvät siellä, ja asuntokauppa käy Lutakossa paremmin kuin monilla muilla alueilla.

Kävelykatuakin vastustettiin aikanaan vahvasti. Sen jälkeen, kun se valmistui, siitä on oltu ylpeitä.

Kaupunginjohtaja Markku Andersson, muut virkamiehet ja poliittiset päättäjät eivät ymmärrä, miten Jyväskylän asiat pitäisi panna kuntoon. Kuitenkin viime vuonna järjestettiin kunnallisvaalit, jossa kaikilla vähintään 18-vuotiailla oli mahdollisuus asettua ehdokkaaksi ja hakea riittävää kansansuosiota, jotta pääsisi päättämään asioista. Järjestelmää kutsutaan demokratiaksi.

Kuntaliitoksen takia kaikki on mennyt pieleen. Voi olla, että moni asia onkin mennyt, mutta olisivatko asiat ihan oikeasti paremmin itsenäisessä Jyväskylän maalaiskunnassa tai Korpilahdella?

Jyväskylässä ei ole matkailijalle mitään. Silti kaupunki vetää matkailijoita vuodesta toiseen hyvin.

Jyväskylässä ei ole sitä ja sitä erikoisliikettä. Ei ole, kun ihmiset suosivat kansainvälisiä ketjuja, joiden tarjonta on samanlaista joka puolella.

Jyväskylässä ei ole Ikeaa. Ovatpahan monet erikoisliikkeet säilyneet hengissä, kun yksi iso ei ole vienyt markkinoita.

Pysäköintimaksut karkottavat asiakkaat Jyväskylän keskustasta, minkä vuoksi pysäköinnin pitäisi olla ilmaista. Jännä juttu, että silloinkin kun autosta on vara maksaa kymppitonneja, euro tai kaksi pysäköintipaikasta on liikaa.

Jyppi saa kaiken huomion eikä mitään muuta huomata. Jääkiekko nyt sattuu olemaan Suomen seuratuin urheilulaji, piti siitä tai ei.

Kulttuuritarjonta ei ole niin monipuolinen kuin Helsingissä ja Tampereella. Hyvä se on silti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.