Kymppi- kerhossa paljon palloilua

Ihminen on siinä määrin yksinkertainen olento, että sitä kiinnostavat vuodesta toiseen samat asiat. Näin ainakin ajattelin huomatessani, että Yhdysvaltojen katsotuimpien ohjelmien listassa Top10:ssä on kolme kertaa jalkapalloa. Sian­nahasta tehdyn pallon potkiminen jaksaa aina vain kiinnostaa ihmismieltä. NFL Sunday Night Football –ohjelma keräsi vuodessa noin 22 miljoonaa katsojaa.

Fiktion puolelta kärjessä ovat The Walking Dead, The Big Bang Theory ja NCIS. Perusasioiden ääreen keskittyviä asioita nämäkin: eli kuoleman ja elämän aiheita. Kymmenen kärki on tämänlainen: 1) The Walking Dead, 2) NFL Sunday Night Football, 3) Empire, 4) NFL Thursday Night Football, 5) The Big Bang Theory, 6) Game of Thrones, 7) The X-files, 8) NFL Monday Night Football, 9) Moderniperhe ja 10) Grey’s Anatomy.

Sinänsä lista vaikuttaa mielestäni hyvältä sen suhteen, että Suomen television vallanneet tosi-tv-formaatit eivät ole jenkki-katsojien suosikkeja. Rapakon toisella puolella arvostetaan yhä oikeasti käsikirjoitettuja tuotoksia.

Sijalta 20 löytyy yllättäen Talking Dead eli The Walking Dead -sarjaa Suomessakin seuraava keskusteluosio. Olen monta kertaa ihmetellyt,kuka sitä katsoo. Nyt tiedän, että näemmä yhdysvaltalaiset walkkarifanit. Heidän listoillaan on myös sarjasta tehty spinoff The Fear of the Walking Dead (sija 11.) Joten jos me suomalaiset olemme pikkuisen innoissaan zombiehommista, ei se ilmeisesti ole mitään rapakon takaiseen tilanteeseen verrattuna.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kolumnit

Kadonnutta ammattikuntaa ”kaivaten”

Raakel, myönnä että rakastat

Mitä tapahtuu,kun jättiläisetovat kuolleet?

Autoileva lähimmäinen, aikamme mysteeri

Johtajakisa katkesi kesken Jämsässä

Kolumni: Kirittärien voiton salaisuudet, niitä on neljä

Kolumni: Pidä vain vielä se vatupassi, ystäväni

Kansainvälisen koulutuksen ihannointi tekee puolikieliseksi

Kolumni: Aitaviesti on saatava olympialajiksi

Kolumni: Kumma asuu pikkukaupungissa

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.