Lähiössä asuu ihmisiä

Näin loppusyksyllä Ylen kanavilla on menossa projekti, jossa on tutustuttu elämään suomalaisissa lähiöissä. Tämä on näkynyt erityisesti TV2:n ohjelmistossa, missä on tutustuttu varsinkin Tampereen Tesoman lähiöön ja sen ihmisiin.

Yle on varmasti liikkeelle vilpittömin mielin, eivätkä Lähiö-projektin ohjelmat ole olleet hassumpia. Koko Lähiön lähtökohta on kuitenkin outo ja ylhäältäpäin katsova.

Yle haluaa korostaa, että Suomen lähiöissä asuu ihan tavallisia ihmisiä, ihan kuin tämä olisi joku paljastus. Yle haluaa kertoa, että myös lähiöissä voi elää kunnollista elämää, ihan kuin se olisi joku paljastus. Yle haluaa tehdä selvästi, että vaikka ihminen asuu lähiössä, hän voi menestyä elämässään ja olla onnellinen, ihan kuin tämä olisi joku paljastus.

Lähtökohta on ollut se, että lähiössä eläminen poikkeaa normista, mutta ei hätää, lähiössäkin elämä voittaa, yllättävän usein. Meille on kerrottu, että monet lähiöissä elävistä ihmisistä ovat asuinpaikastaan huolimatta ihan kunnollisia ihmisiä, jotka tavoittelevat onnellisuutta ja voivat sen jopa saavuttaa.

Lähiö-projektin ”sanoma” on yhtä oivaltava kuin, jos minä tekisin lehtijutun, jossa kerron omakotitaloissa asuvan pääosin kelvollisia ihmisiä. Pitäisitte juttua hölmönä, koska tartun itsestäänselvyyksiin. Olisitte oikeassa.

Lähiöt eivät ole Suomen sotatila-aluetta ja slummeja. Ei lähiöitä tarvitse erikseen puolustaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kolumnit

Ämmä hallitus?

Marin tekee ruuhkaa vihervasemmistoon

Kolumni: Jyväskylä vs. Buenos Aires

Kolumni: Holtittomat kuskitko muka hauskoja?

Kolumni: Taksien hinnat pysyivät, mutta palvelu huononi

Kolumni: Työehtojen shoppailu on vasta alussa

Haittamaahanmuuttajat söivät eläkeparannukset

Kolumni: Muunneltua totuutta laseilla ja ilman

Antenni: Lapseni löysi Youtubesta mainiot esikuvat

Kolumni: Itsenäisyyspäivä epäperinteisin menoin

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.