Löysin seuraavan James Bondin

Seuraava James Bond -elokuva on virallisen sarjan 25. Se on Daniel Craigin viides kerta Bondina ja todennäköisesti viimeinen. Seuraavaa Bond-näyttelijää on spekuloitu kovasti.

Idris Elba on kiusoitellut Twitterissä tyyliin ”my name’s Elba, Idris Elba”. Elba on ollut esillä Bond-keskustelussa jo vuosia. Elba itse on sanonut olevansa rooliin liian vanha.

Elba on syntynyt vuonna 1972, eli hän on nyt 46 vuotias. Ian Flemingin kirjoissa ideana on, että Bond olisi jatkuvasti noin 35–40 vuotias. Moni Bond-näyttelijä on ollut tuota vanhempi, enkä itsekään Elban ikää ongelmana pitäisi.

Vaan sopiiko mustaihoinen mies Bond-mytologiaan? Flemingin mukaan Jamesilla on skottilainen isä Andrew Bond ja sveitsiläinen äiti Monique Delacroix. Elokuvissa on otettu hyvinkin suuria vapauksia kirjojen suhteen; silti ajatus mustaihoisesta Bondista häiritsee.

On myös ehdotettu, että James Bond voisi olla nainen. Gillian Anderson on nostettu esiin tässä yhteydessä. Ensinnäkin, Anderson on neljä vuotta Elbaakin vanhempi. Toiseksi, hän on nainen. Jane Bondia vastaan minulla ei ole mitään. Mutta jos kyse olisi samasta hahmosta kuin ennenkin, valinta tuntuisi teennäiseltä erikoisuuden tavoittelulta.

Vaan eipä hätää, minulla on täydellinen näyttelijä rooliin. Hän on sopivan ikäinen ja yksi sukupolvensa parhaista näyttelijöistä. Hän muistuttaa fyysisesti aika hyvin Flemingin kuvausta Bondista ja on britti. Hän myös jo kerran esittänyt vakuuttavasti Bondin kaltaista hahmoa, elokuvassa Inception.

Tom Hardy olisi mainio valinta seuraavaksi James Bondiksi. Hänen ilmaisukykynsä ja karismansa eivät taatusti loppuisi kesken. Ongelma on siinä, että Bond tarvitsee enemmän Hardya kuin Hardy Bondia. Miehellä menee urallaan juuri nyt hyvin. Ehkä hän ei halua leimautua Bondiksi. Mutta olisihan se aika coolia.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .