Laadusta on pakko maksaa

Niinhän siinä sitten kävi, kuten oletettiinkin. Käsikirjoitetut tv-sarjat ovat suurelta osin siirtyneet netin maksullisille streamaus-palveluille. Perinteinen telkkari on jäämässä tosi-tv:n, asiaohjelmien ja uutisten temmellyskentäksi.

Tv:n voima ja asema ovat yhä vahvoja. Yhdysvaltain seuraava presidentti ei olisi Donald Trump ilman telkkaria. Mutta käsikirjoitettu fiktio voi jo nyt paremmin netissä, ja tämä kehitys vain vahvistuu.

Itsekin seuraan jatkuvasti HBO Nordicia ja Netflixiä. Äskettäin tuli tilattua myös Amazon Video, vaikka se ei virallisesti vielä olekaan Suomeen saapunut. Syy tähän oli Top Gear -kolmikon uusi jättibudjetilla tehty auto-ohjelma Grand Tour, josta on nyt nähty kaksi jaksoa.

Amazon Videon suhteen ei kannata hätäillä, vaikka itse hätäilinkin. Suurin osa sarjoista ei Suomessa vielä näy ilman kikkailua. Grand Tour ja pari muuta toki näkyy.

Päätin ottaa ennakkoa Amazon Videon suhteen, koska vahvan huhun mukaan palvelu laajenee jo joulukuussa 200 maahan, myös Suomeen. Ja jos se ei tapahdu vielä joulukuussa, niin sitten alkuvuodesta.

Kymmenen euroa kuussa suuresta määrästä kiinnostavaa katsottavaa ei tunnu paljolta. Mutta niitä kymppejä menee jo nyt kolme, mikä tekee vuodessa yhteensä 360 euroa.

Itselleni moinen ei liian kallista ole, mutta monien taloudellinen tilanne on huonompi. Ei laadukkaista draamasarjoista ole luksustuote tulossa, mutta jos tosi-tv tökkii, kannattaa valmistautua kuukausimaksuihin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.