Lasten kanssa on kauheaa!

Jos saisin valita yhden televisio-ohjelman lakkautettavaksi, päätös olisi helppo. Hyvästi Marja Hintikka Live.

Ohjelman perusteella suomalaisten lapsiperheiden elämä on hirveää. Vanhemmat riitelevät, kärsivät yksinäisyydestä ja kohtaavat kaikkialla tökeröä käytöstä. Raskaana olevien naisten mahoja tökitään, raskauskiloista huomautellaan, älypuhelinta käyttäviä äitejä syyllistetään, lapsia kiusataan, erityislapsia sorretaan ja kaikkea poikkeavaa kritisoidaan.

Kaiken huipuksi lapsiperheiden autot ovat sotkuisessa kunnossa.

Ärsyttää. Marja Hintikka on sujuva esiintyjä, mutta Marja Hintikka Live muistuttaa liian usein sitä, kuin Vauva-lehden keskustelupalstasta olisi tehty televisio-ohjelma. Paisutellaan huolenaiheita, hellitään stereotypioita ja tehdään yksittäisistä kommenteista valtava haloo.

Todellisuudessa lapsiperheet elävät tavallista elämää ja heitä kohdellaan yleensä kannustavasti. Jos ihminen suuttuu jokaisesta häneen kohdistuvasta töksäytyksestä, ongelma ei ole perhetilanteessa vaan omassa itsetunnossa.

Nyt joku tietysti mutisee, että älä katso Marja Hintikka Liveä, jos noin paljon ärsyttää.

Helpommin sanottu kuin tehty. Sosiaalisen median algoritmit tunnistavat, että olen nuori ja epävarma perheenisä, ja tyrkyttävät minulle sen mukaista mediasisältöä. Jos yritän tilata verkosta lentoja, mainospalkissa vilkkuu joku perhe-elämään liittyvä uutispätkä. ”Oletko aina kasvattanut lastasi väärin – Marja Hintikka neuvoo, kuinka tukea lapsen itsetuntoa.”

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.