Lehti uudistuu ensi vuonnakin

Jutun otsikon on tarkoitus herättää lukijan kiinnostus, saada hänet silmäilemään sisältö, jopa syventymään siihen. Niin tälläkin kertaa.

Tosin tiedän, että osa lukijoista kauhistuu. Millaiseksi tuttu ja turvallinen lehti nyt muuttuu? Vastahan on vajaa vuosi edellisestä uudistuksesta.

Emme toki ole tekemässä sellaista lehtiuudistusta kuin viime Ystävänpäivänä. Silloin lehden ulkoasu muuttui merkittävästi, tuli lisää värikkyyttä, tietolaatikoita ja pieniä tietoiskuja sivujen yläpalkkeihin. Toimituksessa kutsumme noita tiiviin informaation älähdyksiä "härpäkkeiksi".

Nyt uudistamme lehteä tuomalla sisältöön pari uutta teemasivua: terveyssivun ja eräsivun. Näistä erityisesti terveyssivua ovat lukijat kovasti toivoneet.

Toki lehdessä on ollut ja on edelleen ihmisen terveyteen liittyviä juttuja monilla eri sivuilla. Kotimaan osaston toimittajista erityisesti Maarit Lantto-Tolvanen on perehtynyt terveyden hoitoon, ja siinä sivussa moniin sairauksiin.

Parillisten viikkojen tiistaina ilmestyvä Terveyssivu keskittyy nimensä mukaisesti erityisesti terveyden vaalimiseen. Sivulla annetaan ajankohtaista ja hyödyllistä tietoa terveydestä ja hyvinvoinnista.

Terveys-sivun kanssa lehdessä vuorottelee parittomien viikkojen tiistaisin Tiede-sivu, jota Keskisuomalainen on julkaissut jo 12 vuoden ajan. Tuona aikana Tiede-sivuilla on julkaistu yli 1 200 artikkelia; aika monen kirjan verran tietoa.

ERÄSIVU ilmestyy ensimmäisen kerran loppiaisena, ja siitä eteenpäin kunkin kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona. Sivulla kirjoitetaan ajankohtaisista kalastukseen, metsästykseen ja eräelämään liittyvistä asioista, tavataan mielenkiintoisia ihmisiä harrastuksensa äärellä ja annetaan esimerkiksi eräruokavinkkejä.

Sivua on suunniteltu yhteistyössä metsästyksen ja kalastuksen harrastajien kanssa. Myös muuta luonnossa liikkumista sivuilla voidaan käsitellä. Lisäksi luonnonilmiöiden tarkkailua lehdessä jatkaa tuttu luontotoimittaja Matti Härkälä omalla joka toinen keskiviikko ilmestyvällä palstallaan Tänään-sivulla.

Lehden jokaviikkoisina teemasivuina jatkavat Muksut maanantaisin, Herkutellaan torstaisin sekä Muodissa ja Baana perjantaisin. Laajempina sivustoina ilmestyvät Autot ja liikenne perjantaisin sekä sunnuntaisin Matkalla ja Sunnuntaisuomalainen. AsuntoEkstra tulee joka toinen viikonloppu.

SARJAKUVIEN vaihtuminen ja tv-ohjelmatietojen liian pieni präntti saivat aikaan palauteryöpyn viime uudistuksen yhteydessä. Siitä huolimatta emme jätä näitä osioita rauhaan nytkään.

Lehdessä vuosia julkaistun kaksisivuisen tv-viikon tilalla alkaa ilmestyä erillinen tv-lehti, josta löytyy aiempaa laajemmin tv-ohjelmien sisältö viikon ajalta. Toivottavasti entistä useampi löytää nyt kaikki tarvitsemansa kanavat tästä.

Sarjakuvista palautamme lehteen lukijoiden kovasti kaipaaman Helge Hirven. Se tulee 31.1. alkaen Kalkkaron tilalle, ja Kalkkaro puolestaan siirtyy uuden seikkailun alkaessa verkkolehteen.

Kirjoittaja on Keskisuomalaisenvarapäätoimittaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.