Lentoyhtiöillä näytönpaikka, mutta mikä on Jyväskylän ALKU?

Jyväskylän mainiot junayhteydet hidastuvat ja matkat hankaloituvat toukokuussa vajaaksi kuukaudeksi, kun junamatkustajat joutuvat ratatöiden takia istumaan Jyväskylän ja Jämsän välin bussissa.

Toukokuu on siis etsikkoaikaa bussifirmoille ja lentoyhtiöille, sillä bussilla ja junalla tehtävä junamatka ei tunnu niin houkuttelevalta kuin pelkkä junamatka. Bussiyhtiöt osannevat hyödyntää tilanteen, mutta lentoyhtiöistä en olisi niin varma.

Jos Finnair ja Finncomm Airlines ovat taitavia, ne hemmottelevat asiakkaitaan toukokuussa. Näin Jyväskylän rupsahtanut lentoliikenne saisi pohjaa uuteen nousuun. Pelkäänpä kuitenkin, että hinnat ovat hirveät Jyväskylän ja Helsingin välillä toukokuussakin (kun kysyntää on olettavasti normaalia enemmän). Toivottavasti Finncommilta ei jää viime aikojen tapaan vuoroja kokonaan lentämättä.

Vaarana on, että junamatkan vaikeutuminen vain lisää yksityisautoilua Tampereen ja Helsingin suuntaan.

BENSAN HINTAKILPAILU toimii Jyväskylässä, jos mittariksi otetaan hintaerot. Torstain pienen jakeluasemaotoksen perusteella halvimman ja kalleimman ysiviitosen hintaero oli tasan 10 senttiä litralta.

Kuka olisi markka-aikana suostunut maksamaan 60 penniä litralta ylimääräistä? Työsuhdeautoilijat taitavat pitää huolen siitä, että kalleimmillakin asemilla bensakauppa käy vilkkaana.

ALKO PERUSTAA uuden myymälän Jyväskylän Seppälän Citymarketiin ensi kesänä. Näin Alko tasaa S- ja K-ryhmän kilpailutilannetta myymälöidensä sijoittamisessa. S-ryhmä oli Alkojen haalimisessa pitkään selkeästi niskan päällä. Alkon myymälä on houkutin, joka lisää yleensä selvästi samassa talossa toimivan päivittäistavarakaupan myyntiä.

Seuraavaksi lienee Keskimaan vuoro saada Alko tiloihinsa Jyväskylässä. Olisi melkoinen yllätys, jos muuttoaikeissa oleva Vapaudenkadun Alko ei muuttaisi Sokos-keskukseen, joka valmistuu vuonna 2010.

NYT SE ON sitten selvinnyt, millä perusteella ensi vuoden alussa starttaavan uuden Jyväskylän apulaiskaupunginjohtajat on valittu. Kaupungin uusi johtonelikko on Andersson, Lepistö, Koivisto ja Utriainen. Alkukirjaimista muodostuu sopivasti sana ALKU, joka tarkoittaa hyvää lähtökohtaa liki 130 000 asukkaan kaupungin uljaalle tulevaisuudelle.

Kun johtonelikko on kovin miehinen, niin nelikko voisi alkukirjaimet eri tavalla järjestämällä olla myös KALU. Johtajahan on kaupungin johtamisen työkalu ja kaupungintalo on kuin kalupakki, joka sisältää instrumentteja ihan kaikkeen julkishallinnon työskentelyyn.

SUOMI ITSENÄISTYI vuonna 1952. Pakkohan se on uskoa, kun Miss Suomi telkkarissa näin väitti. Vai pitäisikö sittenkään uskoa?

Suomalaiset koululaiset ovat menestyneet hyvin kansainvälisessä Pisa-tutkimuksessa.

Nyt herää kysymys, pitäisikö osalle koululaisista tehdä Pissis-tutkimus, jossa kysyttäisiin vain muotivaatemerkeistä ja meikeistä sekä muista tärkeistä ulkonäköasioista.Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.