Liigapaikka ratkeaa onneksi vain pelaamalla

Tätä kirjoitettaessa KPV:n ja JJK:n välinen jalkapallon liigakarsinnan ensimmäinen osaottelu ei ole vielä edes alkanut. Se siis pelattiin eilen illansuussa. Keskustelu ottelusta kävi kuumana koko alkuviikon.

Jalkapallofanaatikkojen nettifoorumi futisforum2.org alkoi suorastaan kiehua, kun liigakarsintajoukkueet selvisivät viime viikonloppuna. Keskustelupalstalla käynnistyi välittömästi äänestys, kumpi kuuluu liigaan, JJK vai KPV.

"Tietysti KPV. Senhän kertovat jo seuraavat tilastot. Kaupunkien perustamisvuodet: Kokkola 1620 vs. Jyväskylä 1837. Jalkapalloseurojen perustamisvuodet: KPV 1930 vs. JJK 1992. Jalkapallomestaruudet: KPV 1969 vs. JJK -.", perusteli nimimerkki Macho1 näkemystään.

Just. Palstanpitäjä ei maltakaan olla osallistumatta sellaiseen juupas-eipäs-keskusteluun, jossa pitkällä historialla on merkitystä. Tässä tulee:

Päivän politiikassa näkyvästi esillä olevien hahmojen perustamisvuodet: Kokkola, Jutta Urpilainen 1975 vs. Jyväskylä, Mauri Pekkarinen 1947.

JA SITTEN vaan lisää lämpöö koppiin.

Jyrkästi KPV:n puolesta liputtavan nimimerkki Daakun kontribuutio keskusteluun oli seuraava: "Suomen mitäänsanomattomin kaupunki ja seksikkyys eivät pelaa samassa lauseessa. Ilman "helppoja" opiskelijanaisia kukaan ei tuntisi Jyväskylää. Toista se on kulttuurikaupunki Kokkolassa."

Palstanpitäjä on tyrmistynyt. Hän on asunut pääkaupunkiseudulla kohta kaksi vuotta, sitä ennen hän vietti 26 vuotta Jyväskylässä. Jyväskylää hän pitää edelleen henkisenä kotinaan. Mutta tunnetaanko hänen kotikaupunkinsa muualla Suomessa todellakin ennen kaikkea "helpoista opiskelijanaisistaan"?

Joka tapauksessa, mitä itse liigakarsintaan tulee, lopullinen ratkaisu asiassa nähdään sunnuntaina Harjulla. Ratkaisusta vastaavat onneksi kentälle juoksevat pelaajat, eivät kaupunkien tai seurojen perustamisvuodet.

SUOMALAISEN pääsarjafutiksen ongelma ovat tuppukylät, joissa on liian vähän väkeä. Lisäksi 14 joukkueessa on neljä liikaa.

Hullun urheilun ronskeja otteita jalkapallopolitiikassa kannattava Graeme Souness -työryhmä ehdottaakin seuraavaa: Kymmenen joukkueen liiga, jossa pelaisivat joukkueet Helsingistä, Espoosta, Turusta, Tampereelta, Lahdesta, Jyväskylästä, Kuopiosta ja Oulusta. Kaksi jäljelle jäävää paikkaa jaettaisiin lisäselvitysten jälkeen Vantaan, Vaasan ja Porin kesken.

Näkemiin MIFK, Inter, Haka, MYPA ja Jaro.

VIHREÄLTÄ veralta herraskaisempien harrasteiden pariin, nimittäin esteratsastuksen.

Helsingissähän järjestettiin männä viikonloppuna perinteikäs Horse Show. Helsingin Sanomat kertoi peräti mielenkiintoista tarinaa Noora Forsténin Quinalt-oriista. Alkujaan kopukkaa yritti komentaa esteratsastajapariskunnan (yrittäkääpä sanoa tuo humaltuneena!) toinen osapuoli Mikael, kunnes ilmeni, ettei kelpo Quinault pidä miehistä.

Hullun urheilun kliinisten seksologien mukaan Quinaultin käyttäytymisessä ei ole mitään ihmeellistä. He huomauttavat, että useimmat oriit (ja "oriit") ovat yhteistyöhaluisempia silloin, kun ratsaille hyppää Noora eikä Mikael.

Kirjoittaja on toimittaja ja Keskisuomalaisen avustaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.