Lisää iloa peliin

Päätän käydä katsomassa nettilehdestä päivän polttavat puheenaiheet. Jaahas, taas on Kreikan huono rahatilanne ja velat tapetilla. Venäjän tapahtumatkin herättävät yhä paljon keskustelua kommenttiosioissa – kannattaako meidän, tavallisten kansalaisten todellakin olla huolissaan siitä, mitä itärajan takana tapahtuu?

Lehdet repivät päivittäin uusia lööppejä näistä aiheista ruokkien samalla negatiivista ilmapiiriä ja saaden ihmiset jopa pelkäämään tulevaisuutensa puolesta. Kuten huomaa, hallitsevat politiikkauutiset usein lehtien lööppejä. Ja nyt etenkään näin lama-aikana ei näiden uutisten sävy yleensä ole kovinkaan positiivinen.

Ja sitten sää. Koko seuraavan kuukauden ajalle näyttää olevan luvassa vain rankkasateita ja paahtavaa hellettä ukkosineen. Hyvät kelit loistavat poissaolollaan. Kommenttiosioissa päivitellään huonoa säätä ja muistetaan haukkua meteorologitkin – mitäs eivät vieläkään ennustaneet meille koko loppukesän jatkuvia aurinkoisia rantakelejä ja sopivia lämpötiloja. Selvää kiusantekoahan tuo on.

Onneksi sentään positiivisiakin aiheita löytyy, kuten vaikkapa eräs uutinen nappisuorituksen tehneistä suomalaisurheilijoista. Myönteisyyttäkin siis löytyy, jos sivua jaksaa selata. Negatiivisuus ottaa kuitenkin päivän aiheissa selvän yliotteen.

Minusta positiivisuuden pitäisi näkyä enemmän tiedotusvälineissä. On totta, että tulevaisuus voi näyttää uhkaavalta ja negatiiviselta, mutta ei pidä myöskään unohtaa sitä toista puolta. Tiedotusvälineillä on yhteiskunnassa suuri valta. Jos ne antaisivat myönteisyydelle enemmän tilaa, voisivat ihmiset saada asioihin uusia näkökulmia ja luottaa enemmän tulevaisuuteensa.

Kirjoittaja aloittaa syksyllä 3. vuoden Schildtin lukiossa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.