Litistä Toisauruksen kautta Punnitse & Säästääseen

Kauppojen nimet taittuvat asiakkaiden suussa monella tavalla. Lidl on monelle Litti, Lintti, Liiteli, Liiteri tai Liideli. Puhumattakaan muista versioista, jotka viittaavat ketjun kotimaahan.

On mielenkiintoista kuulla nimiversio myös silloin, kun asiakas on käynyt Toys R Us -lelumyymälässä. Joku käy Toississa, toinen puhuu Toissaryssistä, kolmas yrittää ääntää nimen jenkkiversion mukaan ja neljäs yrittää sanoa asian vielä eri tavalla. Yksi hyvä vaihtoehto on lukea nimi muodossa Toisaurus.

Muutoinkin kauppojen nimistä on erilaisia väännöksiä. Olen kuullut KappAhlista version Kaphalli.

Jyväskylän kävelykadun varressa on avattu Punnitse & Säästä -myymälä. Miten sanotaan, että on käynyt ostoksilla tässä liikkeessä?

Pitäisikö sanoa, että kävin Punnitsessa & Säästässä, Punnitse & Säästässä vai Punnitse & Säästä -liikkeessä? Entä kun menee tähän liikkeeseen, meneekö silloin Punnitseeseen & Säästääseen?HUMISEVALLE harjulle rakkaat Saarijärvi ja Viitasaari selvittelevät kuntaliitosta, vaikkei kaupungeilla ole juuri mitään yhteistä.

Ajat ovat muuttuneet paljon 1980-luvun alusta, jolloin työskentelin paikallislehti Viitasaaren Seudussa. Tuolloin viitasaarelaiset enemmänkin tuhahtelivat Saarijärvelle kuin näkivät yhteistyökumppanina.

Saarijärven ja Viitasaaren liitos voi joskus toteutuakin, mutta yksi liitos ei millään: Saarijärven ja Karstulan. Koska pyöräilylupaukset ovat tehonneet ennenkin kuntaliitoksissa, lupaan ajaa polkupyörällä Jyväskylästä Karstulaan, jos Karstula ja Saarijärvi päätyvät kuntaliitokseen viimeistään vuonna 2012.

Onhan se helppo luvata, kun liitosta ei näillä näkymin tule.TYÖKAVERI LÖYSI urheiluliikkeen halpakorista Mörkökorpi-pipon. Samassa korissa oli myös Ämmässuo-pipo.

Päähineissä on kaatopaikka-teema, sillä Ämmässuo on pääkaupunkiseudun suurin jätekeskus, mutta Mörkökorpeen Laukaaseen on vasta suunniteltu kaatopaikkaa tai nykykielellä jätteenkäsittelykeskusta.

Laukaassa Mörkökorpi-pipoa ei varmaan uskalla käyttää ympäristöministeriön tämänviikkoisen päätöksen jälkeenkään, sillä kunta ei odota ilolla jätekeskusta. Mutta voihan Mörkökorpi-pipo tarkoittaa myös alueen puolustamista.

MITÄ TARKOITTAA lyhenne VPK Keski-Suomen pelastuslaitoksen mielestä Vaajakoskella?

Vapaa Poistumaan Katastrofipaikalta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.