Luonnonlapsi kasvoi aikuiseksi ja voittajaksi

Järjettömän ihana luonnonlapsi, oli Petri Kettusen luonnehdinta Peter Kotilaisesta.

Osuva määritelmä. Niin hyvässä kuin pahassa. Superlupauksen ympärillä on vuosien aikana tapahtunut. Ja on myös läikkynyt. Joka tilanteessa luonnonlapsi ei välttämättä ole ollut ihana, mutta kukapa lopulta olisi.

Ratkaisija Kotilainen on ollut aina. Ja voitontahtoinen. 22-vuotias nuori mies haluaa joka ikisessä ratkaista salibandyottelun. Usein hän on sen tehnytkin. Todella usein.

Tahdosta huolimatta voitot olivat sunnuntaihin asti hieman kiertäneet.

Latviassa, ei lopulta niin kaukana Suomesta, Kotilaisesta kasvoi voittaja, suuri voittaja.

Uran ensimmäisessä MM-turnauksessa Kotilaisen otteissa näkyi lähinnä luonnonlapsen hyviä puolia. Kotilainen ampui tärkeitä maaleja, tarjoili upeita syöttöjä ja teki jopa poikkeuksellisen vahvoja juoksuja puolustussuuntaan.

Luonnonlapsen pahat puolet eli pallon kuskaaminen liian ahtaaseen paikkaan ja typerät jäähyt loistivat lähes täysin poissaolollaan. Ruotsin tekemä finaalin avausmaali toki syntyi Kotilaisen jäähyyn johtaneen hölmön kuljetuksen päätteeksi, mutta eiköhän kaksi maalia iskeneelle ja innokkaasti myös voittomaalia hakeneelle Happee-laiturille voida yksi virhe antaa anteeksi.

Läikkymisiä. Niitä ei Latviassa nähty. Kiukku-Pete loisti Riiassa poissaolollaan. Eikä sellainen ole ollut liikkeellä syksyn liigakaudellakaan.

Onkohan luonnonlapsi kasvanut aikuiseksi? Onko Peter Kotilainen nykyisin siis luonnonaikuinen?

Kotilainen on jo nyt koko salibandylle merkittävä persoona. Nuori, haastatteluissa reippaasti käyttäytyvä laituri herättää ihastusta ja varmasti myös vihastusta. Suomessa kaikkien on hieman vaikea hyväksyä tyyppiä, joka haastatteluissa uhoaa voittavansa MM-kisojen pistepörssin ja kaiken lisäksi vielä tekee sen.

Merkittäväksi Kotilaisen tekee, että hän tuo värikkyydellään salibandyn keskusteluihin myös lajiväen ulkopuolella. Jo nyt voidaan pitää melko varmana, että Kotilaisesta tulee MM-turnauksen jälkeen lajin kasvot ja todennäköisesti vielä aika pitkäksi toviksi.

Eikä sekään haittaa, että jyväskyläläispelaaja on myös aikamoinen showmies. Hänen englanninkieliset haastattelunsa ovat nettihittejä, ja selvästi Kotilainen puhuu tankeroenglantiaan pilke silmäkulmassa.

– Well, I am a sniper, Kotilainen tiivisti MM-turnauksensa.

Tavallaan Kotilaisen nostaminen esiin koko loistavasta Suomen joukkueesta on väärin. Toisaalta taas ei ole, sillä niin paljon kultajoukkueen henkeä tiivistyy nuoreen huimapäähän.

Samanlaisia mitään pelkäämättömiä, voitontahtoisia ja yhä hyvässä kehitysiässä olevia pelaajia Suomen joukkueessa. Jos ette usko, katsokaa jostain uusintana Suomen joukkueen rankkarit. Ne olivat aivan huikeita.

Sinivalkoisessa joukkueurheilussa nähdään nykyisin aika usein persoonia, jotka nauttivat kovista tilanteista.

Harva niitä silti odottaa yhtä innokkaasti kuin Peter Kotilainen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.