Lupauksia toisten puolesta

Uusi vuosi meni, mutta uudenvuoden lupauksien aika ei vielä ole ohi. Koska monet ujostelevat lupauksensa julkistamista, Humiseva harju päättelee ne heidän puolestaan. Tässä ehdotuksia:

JJK:n toimitusjohtaja Joni Vesalainen: Lähettää sähköpostia vain kerran kuukaudessa eikä keksi yhtään uutta mediatemppua kauden aikana. Hankkii vain sellaisia pelaajia, joihin JJK:lla on varaa.

Jyväskylän kaupunginjohtaja Markku Andersson: Tunnustaa vihdoin, että Jyväskylän asioiden hoidossa on kiinnitettävä huomiota muuhunkin kuin komeaan julkisivuun ja kaupungin imagoon.

Jyväskylän ex-apulaiskaupunginjohtaja Ahti Vielma: Muistaa oman kielteisen suhtautumisensa jatkuviin kunnallisvalituksiin parinkymmenen vuoden takaa.

Jyväskylän Kirittärien johto: Ei tee naisten Superpesistä entistä tylsemmäksi kaappaamalla kaikkia parhaita pelaajia Jyväskylään.

Kansanedustaja Teuvo Hakkarainen (ps.): Toivoo, että ahvenanmaalaiset muuttaisivat joukolla Viitasaarelle rikastuttamaan paikallista kulttuuria.

Kuntaministeri Henna Virkkunen (kok.): Muuttuu sanojaan varovasta ministeristä yhtä hauskaksi ihmiseksi kuin oli Keskisuomalaisen toimitusharjoittelijana.

Kansanedustaja Mauri Pekkarinen (kesk.): Löytää hallituksen kuntauudistuksesta edes yhden myönteisen kohdan.

Kaupunginvaltuutettu Riitta Tynjä (komm.): Kirjoittaa yhden mielipidekirjoituksen, jossa hän kehuu, kuinka hyvin Jyväskylän asiat ovat.

JYPin markkinointijohtaja Kari Tyni: JYPin pelaajat voivat esiintyä jopa päivän ajan ilman Valtra-pipoa.

Kaikki tv-kanavat: Uutisjuttu kerrotaan kokonaan eikä kehoteta katsomaan lisää netistä.

JUNASSA matkustaminen on muuttunut seikkailuksi: koskaan ei voi etukäteen tietää, mikä milloinkin on ongelmana.

Silti äskettäin kuulutus hätkähdytti junassa, jonka piti juuri lähteä Tampereelta Jyväskylään.

- Lähtömme viivästyy veturin puuttumisen takia, kuulutus kertoi yksinkertaistettuna.

Siinä vaiheessa juna oli seisonut asemalla vartin verran, mutta ilmeisesti veturi oli unohtunut. Tampereella junan kulkusuunta vaihtuu, joten Turusta tai Helsingistä tulleen junan veturi on väärässä päässä silloin kun matka jatkuu Jyväskylään (poikkeuksena Pendolino).

Onneksi veturi löytyi nopeasti kuulutuksen jälkeen.

MAALISKUUSSA Jyväskylän-lennot aloittavan Estonian Airin nettisivulla Jyväskylää mainostetaan tutuilla asioilla: MM-rallilla, Alvar Aallolla ja yliopistolla.

Yksi asia tekstissä särähti. MM-rallin vuotuiseksi katsojamääräksi kerrotaan 500 000 rallifania vuosittain. Määrässä on melkoisesti Viro-lisää, sillä oikeasti katsojia on paljon vähemmän.

Mutta lentämällä Tallinnaan tai Helsinkiin veronmaksaja voi saada takaisin ainakin oman osuutensa julkisesta tuesta, joilla lentoyhteydet turvataan. Tosin veronpalautusta voi laskea saavansa monesta muustakin tuetusta asiasta, esimerkiksi teatterikäynnistä.

MIKÄ ON monien sijoittajien uusi isänmaallinen motto?

- Koti, uskonto ja verosuunnittelu.

BUSSIMATKAN alin hinta nousi Jyväskylässä vuoden alussa jo 3,20 euroon.

Kuinkahan moni päätyy jatkuvien hinnannousujen takia laihialaiseen ratkaisuun? Laihialaispoika nimittäin kertoi isälleen, että oli juossut linja-auton perässä kotiin säästääkseen bussilipun hinnan.

- Mikset juossut taksin perässä, isä moitti poikaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.