Lyhyet

Amerikkalaista komediasarjaa The Mindy Project ilmaantui HBO Nordiciin kerralla peräti neljä esityskautta, eli noin sata jaksoa. Sukujuuriltaan intialainen Mindy Lahiri (Mindy Kaling) on naistenlääkäri, joka on nähnyt kaikki mahdolliset romanttiset komediat ja uskoo vakaasti niiden opetuksiin. Räväkällä ja suorasanaisella naisella on jatkuvasti haku päällä. Mindy voi olla vähän hömppä, mutta tyhmä hän ei ole. Mindy Kaling ei vain esiinny pääroolissa, vaan hän on myös sarjan luoja ja yksi käsikirjoittajista.

Osittain animoitu Bitwisards on ensimmäinen Yle Areenan kotimainen alkuperäiskomediasarja, ja se on katsottavissa 4.9. asti. Sarja kertoo Suomen peliteollisuuden alkuajoista 1990-luvulta, ja se seuraa kahden pitkän apurahan saaneen dokkaristin seikkailua Bitwisard Oy -nimisessä pelifirmassa. Lapsenkengissä tarpova työkulttuuri, hullut visionäärit ja pimahduksen partaalle polttava intohimo roiskahtelee firman työtiloissa, joissa työntekijät myös nukkuvat.

Netflixin alkuperäissarja The Get Down sijoittuu vuoden 1977 Bronxiin – hiphopin, punkin ja disco-musiikin alkuaikoihin. Musiikkipitoisen draamasarjan takana on muun muassa arvostettu australialainen elokuvantekijä Baz Luhrmann. Ajat ovat levottomat, nuorisoa uhkaa syrjäytyminen ja jengiytyminen. Musiikki tuo kuitenkin toivoa elämään, sekä musiikin kuunteleminen että sen tekeminen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.