Lyhyet

Hyviä avaruus-scifi-sarjoja tehdään harvoin. Alalla on ollut hiljaista Battlestar Galactican päättymisen jälkeen. Expanse iskee siis hyvään markkinarakoon ja tekee sen vieläpä hienosti. 200 vuoden kuluttua aurinkokuntamme on asutettu. Maan, Marsin ja asteroidivyöhykkeen asukkaat kilpailevat vedestä ja ilmasta. YK sovittelee herkkää poliittista tilannetta ja yrittää estää sodat. Suuri salaliitto uhkaa tuhota ihmiset koko galaksista.

Antti Luusuaniemen, Kari Ketosen ja Lauri Nurksen käsikirjoittama uusi komediasarja Luottomies kertoo Juha ”Juhis” Kosken (Ketonen) ja Tommi Mäkinen-Renwallin (Luusuaniemi) elämästä ja arjesta pientaloalueen tuoreina naapuruksina. Juhis ja Mäksy ovat mielestään suvaitsevaisia ja avarakatseisia suomalaisia miehiä. He tarttuvat mielellään kokemiinsa vääryyksiin ja epäkohtiin, jolloin käy ilmi, että rajansa se on suvaitsevaisuudellakin.

Dokumentissa selvitellään 15.4.2013 tapahtunutta Bostonin maratonin pommi-iskua ja sen jälkeisiä tapahtumia kaksi vuotta terrori-iskun jälkeen. Mukana on kuvamateriaalia valvontakameroiden tallenteista, uutisotteista ja kotivideoista sekä iskusta selvinneiden henkilöiden ja heidän perheidensä, kirjeenvaihtajien, tutkijoiden ja Boston Globe -lehden toimittajien haastatteluita.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.