Lyhyet

Brittiläisen Lovesick–sarjan Dylan ei ole rakkauden kipeä vaan kipeä rakkaudesta. Ihan konkreettisesti. Hän vain ei tiedä keneltä sukupuolitauti tarttui.

Klamydia saa hänet ottamaan yhteyttä vanhoihin sussuihinsa, sillä pitäähän sitä partneria varoittaa mahdollisesta sairastumisesta. Siinä sivussa käydään läpi Dylanin värikäitä naissuhteita, jotka sanalla sanoen ovat harvoin olleet kovin ruusuisia ja vailla sekoilua ja säätämistä.

Netflixin toinen niin sanottu rakkaussarja Love sen sijaan sisältää ripauksen enemmän romantiikkaa, vaikkei sekään perinteiseen söpöilyyn taivu.

Lelumaan Niksu on nokkela ja herttainan puinen lelupoika. 4-vuotias Niksu ratkaisee monenlaisia arvoituksia ja pelastaa siinä sivussa Lelumaan asukkaat pulasta. Niksussa on samaa nokkeluutta kuin klassikko puupojassa eli Pinokkiossa.

Niksu perustuu Enid Blytonin Niksu-kirjoihin (Nobby), joita julkaistiin 24 kappaletta vuosina 1949–1963.

Yhdysvaltalainen draamakomediasarja Girls alkoi HBO-kanavalla 2012 ja päättyi nyt kuusi kautta myöhemmin. Toisin kuin monet muut komediasarjat, Girlsin hahmot läpikävivät selkeitä muutoksia. Sarjan on sanottukin katsovat sinne, minne Sinkkuelämää ei koskaan uskaltanut edes kurkistaa. Nuorten naisten kasvua, itsekritiikkiä ja ajoittaista neuroottisuutta kuvaava Girls on nyt katsottavissa kokonaisuudessaan HBO:lla.

Sarjan pääosaa näyttelevä Girlsien luoja ja päätuottaja Lena Dunham on saanut paljon suitsutusta sarjasta. Hän on myös historian ensimmäinen nainen, joka voitti parhaan komediaohjaajan DGA-palkinnon. Sarja palkittiin vuonna 2013 parhaan musikaali- tai komediasarjan ja naispääosan Golden Globella.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.