Maan isäksi mies, jonka sukunimi on maanläheinen

Presidentinvaalien ensimmäistä kierrosta on kuvattu suvaitsevuuden voitoksi Suomessa (tiedätte kyllä, mitä tarkoitan). Noh, nyt käy sitten niin, että toinen kierros onkin kaikkea muuta, kun kaikki ne, jotka EIVÄT voi äänestää Pekka Haavistoa, menevät Sauli Niinistön puolelle tai jäävät kotiin (tiedätte kyllä, miksi). Mutta jotta tähän kappaleeseen tulisi edes yksi asiallinen ajatus, kerrotaan seuraava. Mitä pitäisi ajatella niistä, jotka ovat huolissaan sivarin mahdollisesta pääsystä Puolustusvoimien ylipäälliköksi? Ei Tarja Halonenkaan ole käsittääkseni käynyt armeijaa....

 

??? Miksi Pekka Haaviston ensimmäisen kierroksen vaalikampanja oli koko ajan hanskassa? Hänen avustajansa on Jari Hanska.

 

Ajoittain ei tiedä, pitäisikö itkeä vai nauraa ihmisen tekosille. Otetaan nyt esimerkiksi tämä kalkkunoiden kuljettaminen liian pienissä laatikoissa teuraaksi. Ylen tv-uutiset nosti uutiseksi lintujen 12 tunnin kuljetuksen teuraaksi liian pienissä laatikoissa. Mikä on siis eläinrääkkäystä. Maalla lapsuutensa kasvaneena uutiselle on vähintäänkin pakko hymyillä (vaikka tiedänkin, että nyt tulee lunta tupaan). Meinaan vaan, että eikö oikeaa eläintensuojelua olisi vaatia lintuparkojen mestaamisen lopettamista?

 

??? Miksi Pekka Haavisto ei koskaan sano puhelimeen olevansa kämpillä? Hänen kampanjaansa pyörittää Riikka Kämppi.

 

Renny Harlinin uusin elokuva Noin viiden päivän sota on floppi. 12 miljoonaan maksaneen leffan näki ensimmäisellä viikolla Suomessa 770 ihmistä. Eli yksittäistä suomalaiskatsojaa kohti leffa tuli maksaneeksi tällä kaavalla 15 000 euroa. Noh, toki leffaa katsotaan muuallakin. Mutta tuli tuosta leffan hinnasta mieleen, että kyllä maailmassa rahaa on. Kyse on vain siitä, mihin sitä käytetään. Mitä mahtavat pressanvaalit Suomessa maksaa?

 

??? Miten voi kuvailla Sauli Niinistön elämän muuttumista, jos hänestä tulee presidentti? Puolivallattomasta poikamiehestä on tullut toimivallaton valtionpäämies.

 

Suomalaisen niin sanottu vesijalanjälki on nyt mitattu. Se on keskimäärin 4 000 litraa päivässä. Vesijalanjäljellä tarkoitetaan sitä vesimäärää, joka tarvitaan kuluttajan käyttämien hyödykkeiden tuottamiseen raaka-aineiden alkulähteiltä kuluttajan ostoskoriin asti. Nyt talvella voisi tutkia myös se toisen nestemäisen jalanjäljen, joka kaupunkialueella on aina lähellä tuottajansa jalanjälkiä ja on keltainen.

 

??? Miksi demarien mielipiteet kahtia jakava Mikael Jugner lähtee puoluesihteerin paikalta juuri nyt? Hän lähtee vielä, kun SDP:n kannattajia on sen verran, että ne voi jakaa kahtia.

 

Oletteko nähneet tv-mainoksen, jossa känninen (mutta kaunis) julkkisnainen käyttää huonosti, kun on humalassa. Minusta mainos on huono. Mainoksessa nimittäin annetaan ensin katsojalle kaksi vaihtoehtoa: siistiä vai noloa olla kännissä? Mutta mainoksen lopussapa ilmoitetaankin sitten ”oikea vastaus” eli ”kännissä olet idiootti”. Mitäköhän pitäisi ajatella tällaisen mainoksen tekijöistä...?

 

??? Mitä uponneen italialaisaluksen asiakkaat sanoivat baarissa happy hourin päätteeksi vähän ennen laivan kaatumista? Otetaan vielä yhdet, ennen kuin kallistuu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.