Maaseutu kutsuu kaupunkilaista

Oletko syntynyt pikkupaikkakunnalla tai maaseudulla ja muuttanut sitten kaupunkiin? Voin ennustaa tulevaisuutesi lukuisten näkemieni tv-draamasarjojen perusteella.

Ensin kohtaat ikävän takaiskun elämässäsi. Ehkä saat potkut, ehkä tulee avioero, tai mokaat muuten vaan pahasti. Tämä saa sinut muuttamaan takaisin kotikonnuillesi, mistä todennäköisesti saat myös uuden työpaikan.

Olet niin tottunut pinnalliseen kaupunkilaiselämään, että pikkukaupungin rosoinen ja kiireetön arki on päässyt unohtumaan.

Nyt on aika parantaa välejä lapsuudenkodissa yhä asuviin vanhempiisi. Toinen vaihtoehto on, että isäsi tai äitisi on huonossa kunnossa ja vaatii huolenpitoa.

Valmistaudu myös siihen, että kohtaat jälleen nuoruudenrakastettusi, todennäköisesti työn merkeissä. Alkukankeuden jälkeen suhde alkaa lämmetä ja muuttuu lopulta rakkaudeksi.

Tämä kaikki on väistämätöntä tv-sarjojen perusteella. Sillä ei kai voi olla sattuma, että niin moni sarja kulkee juuri tämän kaavan mukaisesti? Voi tosin olla, että kyse on vain testatusta draamaformaatista tai käsikirjoittajien laiskuudesta.

Varmasti näin on käynyt monelle ihmiselle oikeastikin, mutta mitenkään erityisen yleinen käytäntö maallemuutto ei ole. Kun maalta on kerran muutettu kaupunkiin, yleensä kaupunkiin myös jäädään. Eikä avioero tai potkut töistä tilannetta mitenkään muuta.

Joten eiköhän julisteta tämä kliseinen juonikuvio loppuun asti käytetyksi, jooko?

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .