Maisemanvaihdos piristää

Varmasti jokaisella meistä tulee hetkiä, jolloin opiskelu ja arki eivät oikein maistu. Haluaisi vetää verhot ikkunan eteen ja käpertyä peiton alle. Mitäpä jos kuitenkin pitäisi verhot auki, pakkaisi reppuun muutaman päivän tarpeet ja lähtisi esimerkiksi isovanhempien luokse?

Opiskelen valokuvaajaksi ja minulla oli ollut jo jonkin aikaa pientä motivaation puutetta opiskelujeni suhteen. Olin yrittänyt kaikkeni, mutta se ei ole ollut tarpeeksi. Näin kuitenkin toivon kipinän, kun kuulin tulevasta näytöstämme. Päätin heti, että aion lähteä pois kotikaupungistani kuvaamaan näyttötehtävää. Minulle ehdotettiin Jyväskylään jäämistä, mutta en olisi panostanut kuvaamiseen juuri ollenkaan.

Tiesin piristyväni maisemanvaihdoksesta, joten jo pelkkä matkan aloittaminen sai mielialani kohoamaan. Itse lähdin pääkaupunkiseudulle osittain siksi, että se on minulle ennestään tuttu paikka. Toisaalta taas siksi, että kuvauskohteeni asuu siellä. Tutustuin myös ihanaan uuteen persoonaan ja saattaa olla, että olen hänen kanssaan myöhemminkin tekemisissä valokuvauksen tiimoilta.

Oman kokemukseni kautta lisää oppineena haluankin antaa jokaiselle pienen neuvon. Silloin kun arki alkaa tuntua epämieluiselta, kysy vaikkapa sukulaisilta tai ystäviltä voisitko lähteä yökyläilemään heidän luokseen. Oli pieni irtiotto sitten arkena tai viikonloppuna, on se yhtä hyödyllinen. Kesällä matkailu on myös aivan yhtä kannattavaa, sillä maisemanvaihdos piristää aina. Pääset pois hetkeksi tutuilta kaduilta ja lopulta takaisin kotiin. Arkeen paluu tuntuu matkan jälkeen mielekkäämmältä.

Kirjoittaja opiskelee ensimmäistä vuotta Jyväskylän ammattiopistossa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.