Mallikasta oluen juontia rottinkikepin avustuksella

Jalkapallo-otteluissa liikuskelee usein tyyppi, joka on pukeutunut valtavaksi nallekarhuksi. Tämän maskotiksi kutsutun hahmon tarkoitus on viihdyttää yleisöä, mutta elikkoa voisi käyttää muuhunkin. Mukava pörröinen maskotti voisi tulla kyseeseen vaikkapa kuntapäättäjiä valitessa. Sen medianäkyvyyskin olisi poikkeuksetta positiivista, sillä maskotille joutuu harvemmin maksamaan satojentuhansien erorahoja.

VASEMMISTOLIITON partaradikaalien puheenjohtaja Paavo Arhinmäki vastusti pari viikkoa sitten suomalaisten metsäyhtiöiden irtisanomisia hakkaamalla puita Joensuun torilla. Tapahtumasta ei revitty mediassa yhtä suuria otsikoita kuin kolme vuotta sitten, jolloin Arhinmäki ja poliisit selvittivät Smash Asem -tapahtumaan liittyneitä hakkausepäilyjään oikeudessa.

ARHINMÄKI esitti Joensuussa uuden, vain kohtuullisia korkoja perivän kansanpankin perustamista. Arhinmäen kriteerit täyttää islamilainen pankki, joka ei peri eikä maksa korkoa. Mikäli Arhinmäki saa Jaakko Laakson ja muut vasemmistoateistit tallettamaan tulevaisuudessa liksansa muslimien perustamaan pankkiin, hän ansaitsee vilpittömät onnittelut puolueensa ideologian radikaalista uudistamisesta.

MALESIALAINEN malli Kartika Shukarno vältti taannoin islamilaisen oikeuden määräämän piiskaustuomion, jonka hän oli saanut juomalla pullon olutta. On sinänsä outoa, että rottinki voi viuhua samasta syystä sekä puolikuivassa Malesiassa että läpeensä juopossa Suomessa. Krapulaoluen puuttuminen jääkaapista on saanut aikaan monet suomalaiset perheriidat, mutta en tiennyt, että imaamitkin suuttuvat viikonloppumäyriksensä katoamisesta.

MYÖS MONET naispuoliset pop-artistit ovat joutuneet muuttamaan omaa lavaesitystään Malesian hallituksen määräyksestä. Nyrkkisääntönä on, että paljasta pintaa ei Malesian-keikoilla nähdä. Maan viranomaiset olisivat voineet ottaa mallia Madonnan taannoisesta Helsingin-konsertista. Suuri osa yleisöstä oli niin kaukana lavasta, etteivät he olisi nähneet, vaikka Madonnalla olisi ollut päällä pelkkä taustanauha.

MADONNA sai melkoiset buuaukset Romaniassa, kun hän kritisoi keikallaan maan romanivähemmistön kohtelua. Reaktio oli sama, jos Madonna olisi sanonut Suomen-keikallaan jotakin pahaa Jari Litmasesta. Tähti suivaantui saamastaan kohtelusta niin, ettei adoptoinut keikkansa yhteydessä ainuttakaan romanialaista.

MONI SUOMALAISVAUVA luulee syntyessään olevansa brasilialainen. Tämä johtuu siitä, että raskausajan jumpassa soitetaan usein sambaa. Pian lapsi tajuaa olevansa Suomessa, missä maan jalkapallojoukkueen paras pelaaja on viimeiset 15 vuotta ollut sama mies. Ja sitten ihmetellään, miksi vauvat itkevät.

VESI OLISI tarpeen myös Kaliforniassa, missä vuotuiset maastopalot riehuvat eri puolilla osavaltiota. Filmialan kehdon sammutustöitä vaikeuttaa se, että joka toinen palomies on letkun sijaan matkassa videokamera kourassaan. Loput pelastajista rahoittavat sammutushommilla näyttelijänopintojaan. Yllättävän moni heistä päätyy lopulta urheiluseuran maskotiksi.

Kirjoittaja on toimittaja, politiikan tutkija ja Keskisuomalaisen avustaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.