Markkasen Bullsilla isojen päätösten aika

Analyysi

Lauri Markkasen NBA-seura Chicago Bulls oli todella epäonninen, kun se liukui varaustilaisuusarvonnassa kolme vuoroa odotettua kauemmas kärjestä. Kauden neljänneksi huonoimpana joukkueena se varaakin kesäkuun 20. päivän NBA-draftissa vasta seitsemäntenä.

Huono arpaonni oli seuralle suuri pettymys, sillä kesän varaustilaisuudesta on povattu varsin etupainoista. Ensimmäiset pari–kolme pelaajaa ovat huippulupauksia, heidän jälkeensä laatu heikkenee huomattavasti.

Seitsemännellä varausvuorolla ei koripallopiirien mukaan saada pelastajaa viime kaudet rämpineelle Bullsille.

Ykkösvarauksen omistavalla New Orleans Pelicansilla on varaustilaisuuden helpoin tehtävä. Se saa napata fyysiseksi friikiksi kutsutun etukenttäpelaajan, Zion Williamsonin.

Duken yliopiston 201-senttinen ja 130-kiloinen mörkö ottaa hirmuisia loikkia ja likipitäen tuhoaa koritelineet donkeillaan. Tämä kaveri tulee olemaan monipuolinen supertähti.

Melko helppoa on myös toisena varaavalla Memphis Grizzliesillä. Amerikasta tihkuneiden tietojen mukaan se nappaa draftin parhaan pelintekijän, Ja Morantin.

Kolmantena New York Knicks varannee Williamsonin Duke-seurakaverin R.J. Barrettin.

Sitten alkaa monimutkainen ruletti, sillä seuraavia 4–6 pelaajaa on varsin hankala erotella toisistaan. Bullsin kannalta sietämättömintä on se, että se joutuu odottamaan ensin Los Angeles Lakersin, Cleveland Cavaliersin ja Phoenix Sunsin valintoja.

Chicago tarvitsee kipeästi uutta pelintekijää takakentälleen, sillä 25-vuotias Kris Dunn ei ole vieläkään lunastanut häneen kohdistuneita odotuksia.

Bulls todennäköisesti toivoo saavansa pelinrakentajan joko Darius Garlandista tai Coby Whitestä. Myös kauden aikana arvioissa tippunut kakkos- ja kolmospaikkaa pelaava Cam Reddish olisi hyvä lisä.

Mikäli kaikki sopivat pelaajat ovat menneet, on täysin mahdollista, että Bulls myy varausvuoronsa konkaripelaajaa vastaan.

Seuralla on noin 20 miljoonaa dollaria tilaa palkkakatossaan, eikä joukkueen nykyrungolla kilpailla mestaruudesta. Kritisoidulla toimitusjohtaja Gar Formanilla ja koripallotoimintojen päällikkö John Paxsonilla on suuret paineet hankkia seuraan tekijämies seuraavan kahden kesän aikana.

Se, jääkö Chicago odottamaan vapaiden pelaajien markkinoita, kauppaako se seitsemännen varausvuoronsa vai nappaako se draftissa lupaavan nuorukaisen, nähdään juhannuksena ja kesä–heinäkuun vaiheessa. Joka tapauksessa Markkanen tarvitsee ympärilleen parempia pelaajia päästäkseen vihdoin maistamaan pudotuspelipalloilua.

Varaustilaisuus määrittää pitkälti sitä suuntaa ja aikataulua, millä Bulls aikoo palata takaisin sarjan huipulle.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .