Marskin perä konkurssissa

Pörssi on maailman ainoa kauppapaikka, jonka asiakkaat alkavat valittaa, mikäli myytävien tuotteiden hinnat putoavat puoleen. Tosin aika harvassa putiikissa myyjätkään hyppivät samasta syystä ikkunalaudoilta.

RENNY HARLIN päätti torjua lamaa laittamalla tulevan Mannerheim-elokuvansa lippuja ennakkomyyntiin jo ennen kuin itse filmistä on valmiina sekuntiakaan. Saattaa olla, että projektille käy samalla tavalla kuin VR:llä talvikeleillä. Ihmiset seisoskelevat ennakkoon maksetut liput kourassa ja odottavat jotakin sellaista, mikä ei koskaan saavu.

ELOKUVA-ALALLA näyttelemisestä voi saada kullatun patsaan, mutta jalkapallo-ottelussa samasta asiasta saa keltaisen kortin. Suomalaisilla futiskentillä ei onneksi filmata yhtä paljon kuin esimerkiksi Italiassa. Sikäläiset erotuomarit ovat myös hyviä esittämään sitä, ettei heitä muka ole lahjottu ennen peliä.

LAMA-AJAN selviytyjiin kuuluu hyttynen, joka säilyi tutkijoiden kokeessa hengissä kansainvälisen ISS-avaruusaseman ulkoseinällä 18 kuukautta. Voi olla, että kyseinen koe osoittautuu lopulta virheeksi. Avaruus on ollut yksi niistä harvoista paikoista, missä ihminen on voinut olla rauhassa ilman pelkoa hyttysistä. Mutta nyt tämäkin on sitten pilattu.

KÖÖPENHAMINASSA eri prätkäjengien välienselvittelyt ovat johtaneet siihen, että kaupungissa ammuskellaan porukkaa hengiltä harva se päivä. HC-meininkiä maassa on tosin harrastettu ennenkin. Esimerkiksi tanskalaisen satusetä H.C. Andersenin Pieni merenneito -sadun prinssi piti kyllä naisten rinnoista mutta halusi jostakin syystä harrastaa seksiä kalan kanssa.

SAK ALOITTELEE omaa jengisotaansa hallitusta vastaan eläkeikäkysymyksessä. Sakilaisten puheenjohtaja Lauri Ihalainen on tällä kertaa taatusti ensimmäisenä barrikadeilla. Mikäli Matti Vanhasen esitys eläkeiän nostamisesta 65 vuoteen menisi läpi, nyt 61-vuotias Ihalainen tuskin kehtaisi jäädä ennenaikaiselle eläkkeelle. Sinänsä esitys oli ymmärrettävä, koska Vanhanen on niin huumaantunut vallastaan että haluaisi jatkaa pääministerinä vielä oman eläkepäätöksensä jälkeenkin.

LÄNSI-AFRIKASSA Tarja Halosen kanssa tällä hetkellä reissaava ministeri Astrid Thors vastustaa EU:n nuuskakieltoa sillä perusteella, että ihmisten pitäisi saada päättää itse omista asioistaan. Tuo on taatusti maailman huonoin peruste ryhtyä ministeriksi tai ylipäätään ihmisten asioista päättäväksi poliitikoksi. Tosin Thors on RKP:n eikä minkään oikean puolueen jäsen. Kyseisellä puljulla on suunnilleen saman verran poliittista uskottavuutta kuin elämänhallinnasta luennoivalla Matti Nykäsellä.

DEMAREIDEN Antti Kalliomäki möläytti taannoin, että oppositiolla on eduskunnassa nolla prosenttia valtaa. Toisin sanoen Kalliomäki istuu Arkadianmäellä tyhjän panttina. Valta ja vastuu näkyvät tavallisesti palkkauksessa, joten Antillakin voisi olla hieman pienempi liksa, jos hänen työpanoksellaan ei kerran ole mitään merkitystä. Tai puolitetaan vallattomien kansanedustajien palkat. Niinhän osakkeiden arvollekin on tehty.

Kirjoittaja on toimittaja, politiikan tutkija ja Keskisuomalaisen avustaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.