Me-henkeä paheksunnan sijaan

Nuoret kesätyöntekijät ovat astuneet remmiin monilla työpaikoilla. Heidän intonsa tarttuu vanhoihin ja ehkä väsyneisiinkin työtekijöihin.

Pitkin kevättä on kuitenkin uutisoitu huolestuneeseen sävyyn nykynuorten löystyneestä työmoraalista. Paheksunta taisi olla huipussaan, kun Elinkeinoelämän valtuuskunta (EVA) julkaisi arvo- ja asennetutkimuksensa. Sen mukaan nuoret työntekijät eivät enää pidä työtä "ihmisen kunniana" tai "jokaisen velvollisuutena" kuten vanhemmat ikäluokat.

Tämä nähtiin työn vieroksuntana, vaikka yhtä hyvin sen voi nähdä haluna tasapainottaa eri elämänalueita ja rakentaa elämäänsä myös muita kiinnekohtia kuin työ. Pätkätyöläisille elämän rakentaminen täysin työn varaan ei onnistuisikaan.

Alkuvuodesta Ylen haastattelema ravintolayrityksen toimitusjohtaja puolestaan ihmetteli, miten nuoren harjoittelijan kaverit saattavat pölähtää työpaikalle norkoilemaan ja pitämään seuraa.

Vastatoimiin nuorten työmoraalin pelastamiseksi on jo ryhdytty. Kesän alussa Ähtärin 4H-yhdistys järjesti työelämän pelisääntöjä teroittavan Ajokortti työelämään -koulutuksen 9-luokkalaisille ( Ksml 14.6.). Vastaavia koulutuksia on ollut muuallakin Suomessa.


MUTTA osataan sitä aikuistenkin piirissä. Helsingin Sanomien mielipidesivulla (20.6.) lukija närkästyi saamastaan kutsusta sponsoroituun golftapahtumaan. Hän ihmetteli, kuinka joillakin voi olla aikaa viettää kokonainen työpäivä pienen pallon perässä kulkemiseen. Moni puolustelee golfpäiväänsä pitkillä työpäivillä, mutta kirjoittajan mukaan kyseisellä syyllä iso osa työntekijöistä voisi perustella minkä tahansa poissaolon.

Golfaajien lisäksi katse voidaan kääntää myös Facebookissa notkuviin, kaverille pitkiä puheluita kilautteleviin, seuranpitäjiin ja omia asioitaan kaupungilla kesken päivän hoiteleviin työntekijöihin.

Nämä aikuisten työelämän arkikäytännöt tuntuvat joskus unohtuvan, kun nuorison työelämään totuttelua aletaan ruotia.

KOVIN tiukkapipoisia työelämän säännöt eivät tietenkään voi olla, tolkullisuus on valttia tässäkin. Muuten hommaan tulee niskaan puhaltamisen maku ja silloin on työn ilo poissa.

Mutta sen sijaan, että aikuinen keskittyy paheksumaan työelämäänsä aloittavaa ja ehkä siinä kompastelevaakin nuorta heikosta työmoraalista, kannattaisi hänen kantaa huolta siitä, että nuori kokee olevansa tervetullut ja osa työyhteisöä.

Tähän viittasi myös Helsingissä vieraillut työelämää tutkiva Harvardin yliopiston professori Howard Gardner (HS 28.5.). Hän korosti työpaikkojen me-ajattelun tärkeyttä osana hyvää työkulttuuria ja -hyvinvointia. Myös ruohonjuuritason kommentit samasta asiasta löytyvät valtaisan suosion saavuttaneilta Facebookin Työkaveruudesta työvoimaa -sivuilta ( Demari 22.6.). Työ ei aina ole kivaa, mutta työkaverit voivat sitä olla.

Suhde työhön voi syntyä vain työssä. Siksi ei ole yhdentekevää, tunteeko nuori olevansa osa työyhteisöä vai kokeeko hän jäävänsä ulkopuolelle. Ulkopuolelle jäänyttä kavereiden seura ainakin alkaa houkuttaa myös työaikana.

Kirjoittaja on Keskisuomalaisen pääkirjoitustoimittaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.