Meikki vaikuttaa kaikkeen

Se oli pysynyt kiinni monta, monta aamua. Iltamyöhällä se loisti taivaallista valoaan ja välkettä. Se puhui meille lukuisilla kielillä, lauloi ja soitti. Joskus se jaksoi aamuyöhön asti.

Mutta aamulla. Aamulla se oli hiljaa.

Niin on ollut jo vuosi. Televisio on aamulla kiinni. Ei se omasta halustaan, ehei. Kyllä se vielä jaksaisi. Oikein näkee, miten sitä harmittaa, kun ihminen ohittaa sen katseellaan.

Ennen oli toisin. Ihminen heräsi, toiletoi, hygienisoi, hörppi ja rouskutteli. Meikkasi, meikkasi, meikkasi ja tuohon vielä vähän. Samalla oli niin kätevä nautiskella aamutelkkarin ihanuuksista, sivistäytyä päivän polttavilla.

Kun aamun meikkisessio vei sen 45 minuuttia, ehti mukavasti päivittää samalla tietonsa maailman menosta.

Nyt en tiedä mistään mitään.

Hyvä ihminen, älä vaan sinä vähennä meikkaamista. Aika, raha ja iho minkä säästät, eivät vedä vertoja tiedon jyville, joita napsisit aamutelkkarista. Voi, miten minäkin kaipaan niitä taustoittavia keskusteluja, joita kuuntelee aamuapatiassa mielenkiinnolla, vaikka normivireydessä aihe kiinnostaisi yhtä paljon kuin päikkärit Donald Trumpin kainalossa.

Nykyään meikkisutaisu on periaatepäätöksellä tiivistynyt 15 minuuttiin, eikä sen takia kannata hanuriaan sohvalle asettaa, saatikka sitten telkkaria avata.

Samalla sivistykseni tila ja ajan hermolla pysyminen ovat taantuneet merkittävästi. Kun avaan ulko-oven, en tiedä, mikä siellä odottaa. Voi olla vaikka maailmojen sota, mutta minä en sitten osallistu.

Meikeillä koreilevia yksilöitä on totutusti pidetty itsekeskeisinä tyhjäpäinä, joilla ei ole elämälleen muuta sisältöä, mutta ihmiskokeen seurauksena tiedän totuuden. Mitä enemmän aamulla meikkaa, sitä enemmän tietää.

Tästä lähtien katson esimerkiksi Johanna Tukiaista aivan eri silmällä kuin ennen. Aamutelkkaria on katsottu.

Miespuolistenkin kannattaa ehdottomasti ottaa aamurutiineikseen edes huolellinen ihon pohjustus. Jos tiedonjano oikein yltyy, lisää halutessasi vielä väriä kulmiin. Kaikkein viisaimmat vetävät hela hoidon. Äläkä vaan unohda irtoripsitupsuja, niissä menee ikä ja terveys. Varsinkin jos samalla katsoo telkkaria.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.