Melkoinen floppi kahdenkymmenen vuoden takaa

Joskus näkee kummallista kritiikkiä. Sellaista, jossa vuosikausia sitten ilmestyneitä tv-sarjoja tai elokuvia arvioidaan nykyhetken kontekstissa. Sehän on ihan pöllöä! Jokainen tuotos on aikansa lapsi.

Viimeksi törmäsin tähän, kun toimittaja Ina Mikkola kirjoitti Ylen verkkosivujen kolumnissaan 20 vuotta täyttäneestä Sinkkuelämää-sarjasta. Mikkolan mukaan ”kehopositiivisuuden ja intersektionaalisuuden näkökulmista tarkasteltuna Sinkkuelämää on floppi”.

Totta kai se on. Eihän tuollaisia sanoja ollut 1990-luvun lopulla olemassakaan! Herranen aika!

Googletin Mikkolan ja selvisi, että hän on Sinkkuelämään ensimmäisen kauden ilmestymisen aikoihin ollut kahdeksanvuotias. Itse olin tuolloin jo aikamies, joten sedän mieleen juolahti, että ehkä ikäkin asettaa tv-sarjoja eri tavalla perspektiiviin.

Takavuosina televisiossa on nähty paljon asioita, joita ei voisi enää tehdä. Pulttiboisin nunnuka-miehet eivät menisi enää läpi millään kanavalla. Kun Kummelin kaikki jaksot julkaistiin muutama vuosi sitten Yle Areenassa, poistettiin niistä tekijöiden pyynnöstä Aziz The Combat Fighter -sketsit.

Hiljattain Areenaan ilmestyivät niin ikään 20 vuotta täyttäneen Studio Julmahuvin jaksot. Sarja on pääosin silkkaa neroutta, mutta on pakko myöntää, että Pää kylmänä, Nanook! -osio ei istu enää tähän aikaan.

Ja haastapa itse omat näkemyksesi ja ajatuksesi kahdenkymmenen vuoden takaa tähän päivään.

Jos niitä on ollut, ne ovat todennäköisesti melkoinen floppi.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko joka päivä 15 eur. / 3 kk kestotilauksena

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .