Mestari löytyy seitsemän veljeksen joukosta

Keke Rosberg, Mika Häkkinen ja Kimi Räikkönen.

Kolme nimeä, jotka eivät jätä suomalaisia kylmäksi.

Autourheilun kuninkuusluokan formula ykkösten maailmanmestareita kaikki tyynni.

Kaikkien nimet alleviivataan paksulla tussilla suomalaisen urheilun historiassa. Uusi kausi on ovella. Ja tänäkin vuonna suomalaiskuljettajia on kisaamassa MM-pisteistä kaksin kappalein.

Lotuksen rattia kääntävän Räikkösen vanavedessä rakettimaista nousua huipulle tekee Williamsille sopimuksen saanut nuori Valtteri Bottas, joka ajaa sarjassa historian kahdeksantena suomalaisena.

Perinteitä löytyy ja nyt historiaan kirjoitetaan taas jatkoa.

 

Räikkönen palautti suomalaisten uskon ja kiinnostuksen formula ykkösiin viime kaudella.

Kahden vuoden tauon jälkeen radoille palannut vuoden 2007 maailmanmestari näytti heti paluukaudellaan, ettei vauhti jäänyt rallipoluille.

Formulauransa neljännessä tallissa Lotuksella hän ajoi takuuvarmasti ruutulipulle kauden kaikissa kilpailuissa ja sijoittui MM-pisteissä kolmanneksi Red Bullin Sebastian Vettelin ja Ferrarin Fernando Alonson jälkeen.

Se oli komea paluu, sillä Lotus oli suorituskyvyltään selkeästi kärkisijat miehittäneiden kilpailijatallien takana.

 

Ferrarilta kesken sopimuskautensa syksyllä 2009 Alonson tieltä 12,5 miljoonan euron kipurahojen myötä rallin pariin väistynyt Räikkönen löysi intohimonsa uudestaan.

Loistavana kuljettajana tunnettu 33-vuotias Räikkönen on nyt radalla nuoruusvuosiaan laskelmoivampi. Ja se sataa Räikkösen laariin.

Aivan, kuten viime kauden tilastoista näkee.

Räikkönen ei viime kaudella keskeyttänyt kertaakaan.

Se on alkavaa kautta ajatellen hyvä merkki, ja kertoo paljon Lotuksen ja sen kuljettajan suoritusvarmuudesta.

 

Räikkönen kuuluu sarjan suurimpien ja parhaiten palkattujen tähtien joukkoon, mutta Lotuksen työmaa suurten tallien puristuksessa ei ole helppo.

Kaikesta huolimatta Lotus lähtee kauteen haastajana, sillä Red Bull, Ferrari, kovaa nousua tekevä Mercedes ja McLaren tarjoavat sille äärimmäisen kovan haasteen.

Lotus on viime vuotta nopeampi, ja jos luotettavuus saadaan vuodentakaiselle tasolle, niin Räikkönen ottaa kauden koitoksissa useamman kuin yhden voiton.

Vettelin, Alonson ja Räikkösen kanssa henkilökohtaisesta maailmanmestaruudesta voivat taistella Red Bullin toinen kuljettaja Mark Webber, Mercedekselle siirtynyt Lewis Hamilton tallikaverinsa Nico Rosbergin kanssa sekä McLarenin Jenson Button.

Näiden seitsemän veljeksen joukosta mestari löytyy takuuvarmasti.

 

Heikki Kovalainen menetti seitsemän kuninkuusluokassa ajamansa kauden jälkeen Caterhamin tallipaikkansa, mutta suomalaisvärit ovat formuloissa hyvin esillä.

Räikkösen ja Bottaksen lisäksi moni laskee Saksan lipun alla kaasuttavan Keken pojan Nico Rosbergin ainakin puolittain suomalaiseksi.

Formula ykkösissä nähdään vielä sekin päivä, että maailmanmestaruutta juhlii suomalainen kuljettaja.

Se voi tapahtua nopeammin kuin uskommekaan.

Räikkönen on nyt radalla nuoruusvuosiaan laskelmoivampi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.