Mestarin eväinä lohileipää ja lonkkua

Huh huh. Palstanpitäjä on viime vuodet pitänyt melko pedantisti kiinni kyynistyneen toimittajan roolistaan erityisesti jääkiekkoympyröissä, eikä ole päästänyt itseään enempiä hihkumaan. Ei edes, vaikka JYP:n menestysmarssi on ollut tällä kaudella suorastaan häkellyttävää.

Hihkumaan hän ei ryhtynyt edes tiistai-iltana Oulun Raksilassa, kun hurrikaanikippari J-P Hytönen nosti "Pojan" kohti kattoa. Mutta sen palstanpitäjä havaitsi, että jossain sisuksissa vähän myllersi. Sillä hetkellä hän huomasi päänsä olevan suhteellisen tyhjä. Tämän asian moni muu tosin on havainnut jo vuosia sitten.

JYP:n mestaruuden hienous piili nimenomaan Hytösessä. Iki-JYP, seuran oma kasvatti, oman kylän poika. Isojen egojen jääkiekkomaailmassa melko poikkeuksellinen hahmo. Hytönen, jos joku, on ihan tavallinen vaatimaton jätkä. Perusjäbä, perus-JiiPee. Usein kuulee sanottavan, etteivät sellaiset pärjää pidemmän päälle lätkähommissa. Palstanpitäjä muistaa itsekin joskus näin todenneensa. Ja Hytösen kaltaisia on JYP:ssä useita.

Niin no. Hytönen on mestarijoukkueen kapteeni, muu porukka on muuten vaan mestareita. Ihan kohtuullisestihan nuo näyttävät vetäneen.

Mitä Hytösen playoff-lookiin tulee, niin kapteenin Zorro-viiksille pitäisi ehdottomasti löytyä jonkinsorttinen kunniapaikka jääkiekkomuseosta.

RADIO ROCKIN mainiot Korporaation veijarit tavoittivat keskiviikkona aamutuimaan viimeisen finaalin ratkaisuhahmoksi nousseen Ossi Louhivaaran puhelimen päähän. Louhivaaran analyysi mestaruusjuhlinnan senhetkisestä olemuksesta kumpusi epäilemättä suoraan sydämestä.

- Ei täss vittuikaa. Ollaan Ylä-Ruthilla vetämässä lohileipää ja lonkkua, Louhivaara raportoi.

Hullun urheilun saamien tietojen mukaan Ossin kommentointi ei täysin noudatellut markkinointijohtaja Kari Tynin laatimaa viestintästrategiaa…

Louhivaaralta tivattiin lähetyksessä myös arviota mestaruusjuhlien kestosta. Vastaus tähänkään kysymykseen ei ollut täysin mainitun viestintästrategian mukainen.

- En yhtään tiiä luvata. Ihan päivä kerrallaan. Sillon kun oltiin yhensiätoista, niin vedettiin viis päivää. Joskus on tullu luvattua, että kuukausi menee jos mestaruus tulee.

HURRIKAANIPELUREIDEN toiveiden mukaisesti tänään perjantaina järjestettävässä kansanjuhlassa esiintyy kukapa muu kuin Matti Nykänen. The one and only. Ennakkotietojen mukaan luvassa on ainakin maailman ensiesityksenä nähtävä ja kuultava Matti Nykäsen ja JYP:n mestarijoukkueen jylhä tulkinta Urheilu on ihanaa -kappaleesta.

Palstanpitäjä kaipaisi Nykäsen biisilistalle ennen kaikkea vuoden 1992 Yllätysten yö albumin satoa: Topless, Samaa nauhaa, V-tyyli ja niin edelleen. Nykäsen lauteille nousun kunniaksi loppuun muutama valikoitu mattismi:

1. En suosittele antabusta kenellekään. Sen kanssa tulee ryypätessä ihan kammottava olo.

2. Kaikki on all right ainakin minulla. En tiedä, onko muilla.

3. Nuorena kiska käännettävä.

Kirjoittaja on toimittaja ja Keskisuomalaisen avustaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.