Mestaruus, joka ei ole vielä tulossa ManUlle kuin illallinen

Manchester Unitedin valioliigamestaruus on jo melkein varma. Liverpool varmisti sunnuntaisella Everton-voitollaan neljännen sijan ja paikan mestareiden liigan karsinnoissa. Roy Hodgsonin Fulham on jo tuomittu putoamaan.

Tällaisia väitteitä on saanut viime päivinä kuulla ja lukea. Kovin tylsä loppukausi olisi tiedossa, jos niihin uskoisi.

Ensinnäkin se ManU:n mestaruus. Kyllä, viiden pisteen takana kärkkyvän Chelsean on otettava jäljellä olevissa kuudessa matsissa kuusi pistettä Unitedia enemmän. Tasapisteissä United vie pitemmän korren kiitos paremman maalieronsa.

Mutta ManU:lla on vielä matsit paitsi Chelseaa niin myös pisteen sinipaitoja jäljessä olevaa Arsenalia vastaan. Jos Chelsea ja Arsenal voittavat, niin kaikki on auki.

ManU:n kevätkunto vaikuttaa nyt kovalta, mutta monenlaista voi vielä tapahtua. Soppaa sekoittaa Mestareiden liiga, jossa Valioliigan kärkinelikko on yhä mukana. Loukkaantumiset ja avainpelaajien väsyminen voivat muuttaa voimasuhteita nopeasti.

Arsenalin mestaruuteen en jaksa uskoa, se kun edellyttäisi sekä ManU:lta että Chelsealta myös konttaamista ennalta heikompia vastaan.

Entäpä Liverpoolin nelossija? Asia on suomalaisittain kiinnostava, jos ja kun Sami Hyypiä vuoden jatkosopimuksen kirjoittaa. Samin otteita on ollut vuodesta toiseen komea Mestareiden liigassa seurata.

Loppuohjelma vihjaa, että kyllä Liverpool sen nelospaikan nappaa. Vastassa on Fulhamin, Birminghamin ja Blackburnin kaltaisia joukkueita, ja pariin tappioonkin on varaa.

Pelaajarotaatioon rakastunut manageri Rafa Benitez lepuuttanee avainpelaajiaan kotimaan liigassa, jos Liverpool etenee Mestareiden liigan semifinaaleihin. Tässä voi piillä Evertonin mahdollisuus, jos joukkue ottaa kunnon voittoputken.

Vilkaistaan vielä putoamistaisteluun. Se on mielenkiintoinen vääntö, kun mukana ovat Mikael Forssellin Birmingham, Jussi Jääskeläisen Bolton ja Roy Hodgsonin ja kumppaneiden Fulham.

Fulhamin ohjelma ei ole pahimmasta päästä, ainoa varmemmanpuoleinen tappio tulee mainitussa Liverpool-ottelussa. Fulham kohtaa vielä kuuden pisteen väännössä Birminghamin. Kolmesta neljään voittoa Fulham vielä tarvitsisi. Sen on toki paljon vaadittu, kun Fulham on tähän mennessä voittanut koko kaudella neljästi.

Moinen haudan reunalta nousu on mahdollinen, eikä esimerkkiä tarvitse hakea viime kevättä kauempaa. Jo tuhoon tuomittu West Ham teki maagisen nousun ja säilytti paikkansa rimaa hipoen.

West Hamin taikuri oli Carlos Tevez. Fulhamilla ei ole kuin yksi maailmanluokan pelaaja, ja hän istuu nahkatakki päällä katsomossa silloin kun peleissä paikalla on.

Ei kai Jari Litmanen nykykunnossaan Fulhamia pelasta, mutta voisi Hodgson edes yrittää. Fulham nimittäin tarvitsee ihmettä, ja Litti on sellaisia ainakin osannut tehdä. Siksi kai Roy hänet hankkikin?

Kirjoittaja on Lontoossa asuva vapaa toimittaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.