Mihin laitetaan Jyväskylässä lentävät autot?

Sunnuntaina 172 vuotta täyttävän Jyväskylän päättäjät ovat valmistautuneet kaupungin syntymäpäivään eripuraisina. Keskustan parkkitalon kohtalosta saadaan näillä näkymin aikaan päätös 172 vuoden päästä, jolloin autot jo todennäköisesti lentävät. Koska tuolloin painovoima on jo muutenkin kumottu, myöskään pöydälle 172 vuotta aiemmin jäänyttä Kävelykadun laajennusta ei tarvitse toteuttaa.

PAAVO LIPPONEN kävi taannoin Jyväskylässä korostamassa kansalle sitä, että vihreiden ja muiden hippien tulisi totella nykyistä pääministeriä. Itse pääministerinä ollessaan Lipponen ei ollut mikään kuuliaisuuden perikuva. Jo se, että Lipponen kysyi joltakulta muulta edes kellonaikaa, oli häneltä merkittävä poliittinen myönnytys.

ENTISTEN presidenttien eläke-etuihin esitetään parannuksia. Asiaa koskeva aloite tuli presidentin kansliasta, joten Tarja Halonen on asian suhteen liikkeellä hyvissä ajoin. Helpointa olisi antaa presidenttien itse esittää toiveita eduistaan. Siinä, missä presidentti Halonen haluaisi ilmaista puheaikaa YK:n yleiskokouksessa, nuukana miehenä tunnettu Koiviston Manu tyytyisi lentopallomatsien vapaalippuihin. Nobel-palkittu presidentti Martti Ahtisaari toivoisi todennäköisesti sisällissotaa, mitä hän voisi sovitella oman firmansa laskuun.

ZIMBABWEN presidentti Robert Mugabe törsäsi taannoin omiin 85-vuotisjuhliinsa satojatuhansia dollareita, vaikka hänen johtamansa maa on konkurssikypsä. Sinänsä Mugaben saavuttaman iän juhliminen on maassa paikallaan, sillä vuosikymmeniä ilman toimivaa terveydenhuoltoa eläneiden kansalaisten keski-ikä Zimbabwessa on nykyisin 36 vuotta.

SUOMALAISTEN kotitalouksien sähkönkulutusta voi jatkossa seurata reaaliaikaisesti netissä. Juolahtikohan idean keksijöille missään vaiheessa mieleen, kuinka sähkönkulutuksen käy, mikäli jokaisessa kotitaloudessa on jatkuvasti tietokone päällä? Onhan se tietty edistystä, että kuluttaja saa tiedon sähkölaskunsa kallistumisesta jo ennen kuin lasku kolahtaa postiluukusta.

HUIJARIKLUBI WinCapitan omaisuutta löytyi miljoonien eurojen arvosta päätekijöiden thaimaalaisilta vaimoilta. Hövelisti puolisojaan palkinneet pelimiehet ovat varmasti tutustuneet Thaimaan-aikanaan myös paikallisiin terveyspalveluihin. Sikäläiset hierojatkin ovat niin ystävällisiä, että he jopa masturboivat asiakkaan puolesta, mikäli tämä on moiseen liian kännissä.

SUOMESSA munaaminen on keskeytynyt monin paikoin, koska kanatiloilta on löydetty tutkimuksissa salmonellaa. Salmonella on yksi niistä taudeista, joista sanotaan, ettei se ole terveelle ihmiselle vaarallinen. Aivan toinen juttu on, onko ihminen itse asiassa lainkaan terve, jos hänellä kerran on salmonella.

MEILLEKIN rantautuu ensi kesänä linja-autoja, jotka julistavat kylkimainoksissaan, että Jumalaa tuskin on olemassa. Samalla sloganilla voisi mainostaa Timo T.A. Mikkosen perheestä kertovaa tv-sarjaa. Jos jokin korkeampi voima olisi todella olemassa, se olisi estänyt moisen sarjaidean toteuttamisen hyvissä ajoin.

Kirjoittaja on toimittaja, politiikan tutkija ja Keskisuomalaisen avustaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.