Miksi savolaiset osaavat junttaamisen jalon taidon?

Keski-Suomi jäi jälleen kerran ilman omaa meppiä viime sunnuntaina järjestetyissä EU-vaaleissa. Edustajan saaminen ei ollut edes lähellä, sillä maakunnan ykkönen Kalevi Olin olisi tarvinnut yli 32 000 ääntä lisää yltääkseen demarien kärkikaksikkoon.

Savo onnistui taas kerran, kun varkautelainen Riikka Manner (kesk.) yllätti ainakin muut kuin savolaiset ja meni komeasti läpi.

Sinänsä ei ole yllättävää, että savolainen junttaus onnistui, sillä junttaus on hyvin savolainen ominaisuus. Toimiihan Kuopiossa kuuluisa junttauskoneiden (lyöntipaalutuskoneiden) valmistaja Junttan.

Tosin Junttanilla ei tiettävästi ole mitään tekemistä Mannerin vaalikampanjan kanssa.

VAALEISTA puheen ollen, kuka on ollut viime aikoina vaalimenestyksen määrällä mitattuna Jyväskylän suosituin poliitikko?

Kokoomuksen Terhi Pulli, joka valittiin lokakuussa kaupunginvaltuustoon, joulukuussa kirkkovaltuustoon, maaliskuussa Keskimaan edustajistoon ja toukokuussa Keski-Suomen Osuuspankin edustajistoon.

Kolmissa vaaleissa menestyivät Jaakko Selin (kok.), Matti Pöppönen (vas.) ja Kauko Tuupainen (persu). Heidät valittiin muihin paitsi kirkkovaltuustoon, jonne eivät olleet edes ehdolla.

Sekä osuuskaupan että osuuspankin juristit ovat valtakunnallisesti selvittäneet, ettei esteellisyyksiä edustajiston jäsenten osalta ole. Sen sijaan ei voi istua molempien osuuskuntien hallituksessa tai hallintoneuvostossa samanaikaisesti.

Tuupainen ansaitsee erikoismaininnan menestyksen jatkuvasta parantamisesta. Jyväskylän kaupunginvaltuustoon hän pääsi 1 041 äänellä (III sija), Keskimaan edustajistoon 420 äänellä (II sija) ja Keski-Suomen Osuuspankin edustajistoon 360 äänellä (I sija).

Yltääkö Tuupainen seuraavaksi sijalle nolla?

ENNEN kesätyöntekijät nimettiin syyllisiksi kaikkeen, mutta nyt syyllistä kutsutaan ainakin politiikassa Korhoseksi.

Jos puheita uskoo, Vasemmistoliitto, SDP ja Kepu hävisivät EU-vaalit Korhosen takia. Martti (vas.) erosi jo, mutta Ari (sd.) ja Jarmo (kesk.) Korhonen jatkavat tehtävissään.

KARHU-UUTISIA riittää Jyväskylässä. Uuden Jyväskylän puolella Tikkalan lähiössä nähtiin karhu keskiviikkona. Jo tiistaina Karhu ja Jyväskylän yliopisto kertoivat yhteistyöstä jalkineiden kehittämisessä.

JOTKUT PARIVALJAKOT näköjään pysyvät. Toimitusjohtaja Jukka Lassila - hallituksen puheenjohtaja Erkki Poranen oli tuttu yhdistelmä Jyväskylässä 2000-luvun alussa vaikuttaneessa pörssiyhtiö Yomissa. Nyt sama asetelma on Keski-Suomen Yrityskehitys Oy:ssä.

YOMIN EDELTÄJÄ Keski-Suomen Puhelin elää sitkeästi yhdessä paikassa.

Hippoksen pesäpallostadionin tekonurmesta KSP-teksti ei lähde ainakaan kulumalla pois.

Kaikki muu kentällä onkin mahdollisimman kulunutta.

PÄÄKIRJOITUSTOIMITUKSEN esimies Lasse Kangas sai perjantaina professorin arvonimen. Onnea!

Nimisekaannuksia myönteinen uutinen ei kuitenkaan helpota. Tähänkin saakka Lasse Kangas ja Jyväskylän yliopiston professori Lasse Kannas ovat menneet monelta sekaisin. Nyt pitää tietää erikseen professori Lasse Kangas ja professori Lasse Kannas.

JYVÄSKYLÄN maalaiskunta siirtyi vuodenvaihteessa historiaan - vai siirtyikö?

Viime maanantain Radio Suomen liikennetiedotteessa varoitettiin Vaajakosken moottoritiellä olleissa hirvistä Jyväskylän maalaiskunnassa Aholaidan eritasoliittymän ja Vaajakosken kiertoliittymän välillä.

TOIMITUSJOHTAJA Jari Sarasvuo ja huippuhiihtäjä Virpi Kuitunen ovat lehtitietojen mukaan avoliitossa. Mitä tämä merkitsee?

Ilmeisesti hyvää diiliä.

Alppimajan sijasta sijasta Kuitunen voi harjoitella Trainer's Housessa.Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.