Miksi vain Israelilla on ystäviä?

Lehteen kirjoittamisesta saa yllättävän harvoin palautetta. Erästä hieman Suomea isompaa valtiota ei kuitenkaan voi käsitellä mitenkään muuten kuin totaalisen päin helvettiä. Lukipa lehdessä mitä tahansa Israeliin liittyvää, sähköposti vinkuu ja puhelin laulaa.

Asioita kuulemma vääristellään aina maan juutalaisia vastaan. Jos uskomme verkkokeskusteluja, suomalaista mediaa itse asiassa hallitsee salaliitto, joka pyrkii levittämään mahdollisimman paljon valheita Israelin tilanteesta.

Onneksi minä en aja kummankaan osapuolen etuja. Kuinka voisinkaan, sillä en ymmärrä Israelin konfliktista yhtään mitään. Peitelläkseni sivistymättömyyttäni tutustuin aiheeseen maailman luotettavimman tietolähteen, Wikipedian, avulla.

Sain selville tämän verran: Kaksi eri porukkaa, Israelin juutalaiset ja Palestiinan arabit, haluaisivat asua samoissa paikoissa. Siksi palestiinalaiset räiskivät juutalaisten taloja raketeilla ja juutalaiset jyräävät palestiinalaisten taloja puskutraktoreilla.

Toki moinen tappelu voi ärsyttää. Silti en tajua, miksi suomalaiset jaksavat vauhkota niin paljon tuhansien kilometrien päässä sijaitsevasta maapläntistä. Lukekaa hetki keskustelupalstoja ja huomaatte, että raivo on aivan silmitöntä.

En viitsi lainata herkullisimpia verkosta löytämiäni kirjoituksia, sillä se tietäisi minulle turhan paksua nippua syytteitä. Vaikka Israelissa ei puhuta varsinaisesta uskonsodasta, pahimpia kiihkoilijoita ovat islaminuskoisia palestiinalaisia vastustavat suomalaiskristityt.

Tosin pelkkä epävirallinen nettikirjoittelu ei kaikille riitä. Esimerkiksi kristillinen televisiokanava Taivas TV7 on pistänyt pystyyn oman toimituksensa Jerusalemiin. Kanavan tiedotuslehden mukaan tarkoitus on tehdä "Jumalan mielen mukaisia ohjelmia" ja oikoa länsimaisen median välittämää yksipuolista kuvaa.

Uskoni Taivas TV7:n lupaamaan monipuolisuuteen horjuu hieman, jos Israelin toimituksen tuottamat ohjelmat ovat edes kaukaista sukua kanavan esittämille - sinänsä ihan viihdyttäville - taltioinneille, joissa amerikkalaiset saarnamiehet meluavat ja yleisö heiluu.

Oudointa Israelin ystävien touhussa on matkatoimisto, joka välittää reissuja Raamatun maihin, ennen kaikkea Israeliin. Toiviomatkat järjestää muun muassa rippikoululeirejä Lähi-idässä. Verkkosivuillaan yritys mainostaa lomia jopa vauvoille: "On hauska vanhempana miettiä ensimmäistä ulkomaanmatkaansa. Tarjoa pienokaisellesi matka jo vauvaiässä."

Kuka ihme lähettää lapsensa Israeliin? Ulkoministeriön uusin matkustustiedote nimittäin varoittaa kidnappauksista, itsemurhapommittajista ja ilmaiskuista alueella. Rippileiristä voi tosiaan tulla ikimuistoinen muutenkin kuin sen takia, että jää kiinni salatupakonnista.

Arvoisat nettikirjoittajat ja muut hihhulit, ajatellessani Israel-kiihkonne määrää ihmettelen, miksette aikoinanne järjestäytyneet Pohjois-Irlannin ystäviksi. Samankaltaisesta uskontoon liittyvästä konfliktista kai sielläkin oli kyse räjähdyksineen kaikkineen.

Ai niin, Pohjois-Irlannissahan kaverinne lahtasivat toisiaan, eivät vääräuskoisia, joiden koteja onkin ihan okei vähän tökkiä puskutraktoreilla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.