Miltei samanlainen kuin on Emmerdale

Sitkeästi on pidetty yllä uskomusta, että Iso-Britanniassa joulukuun 9. päivänä 1960 käynnistynyt, alunperin Tony Warrenin luoma Coronation Street olisi maailmassa pisimpään jatkunut ja katsotuin saippuasarja. Ei ole. Tuekseni asettuvat Guinnessin ennätystenkirja sekä aina luotettava internetin tiedosto IMDb. Niissä kerrotaan kunnian asettuvan yhdysvaltaisen saippuaoopperan Guiding Lightin ylle. Se nähtiin ensikerran jo 30. päivänä kesäkuuta 1952. Sarjan katsottavuudesta tällä planeetalla en mene takuuseen.

Tänään hypätään CS:n mukaan vuoden 2006 jaksoilla. Niitä nähdään TV1:ssä maanantaista perjantaihin. Ensijaksossa Vallanvaihdos Danny ( Bradley Walsh) vie vastaan sinnittelevän Miken ( Johnny Briggs) lääkäriin, jossa uumoillaan huonoja enteitä. Olisiko Miken jo aika luopua firman johdosta? Myöhemmin Ashley ( Steven Arnold) hurjistuu, kun Claire ( Julia Haworth) on päästänyt taloon vieraan. Miksi? Ja niin poispäin.

Kaikkinaisesti fiktiivisen tuotoksen keskiössä on kahdeksan värikästä perhettä sekä muutama itsellinen, jotka asuvat lähekkäin ja tuntevat toisensa ainakin hyvänpäiväntuttuina. Naapurit myös tietävät toistensa asioista enemmän kuin itse ehkä toivoisivat, sillä terve (!?) uteliaisuus on kehittynyt sarjassa vielä askeleen normaalia pidemmälle

Tapahtumien yhteisenä nimittäjänä on tietenkin katu Coronation Street, mielikuvituksen tuote, Weatherfieldin kaupunginosassa Salfordin kaupungissa, Manchesterin läheisyydessä Luoteis-Englannissa. Kadun pohjoispuolella sijaitsee kulmakauppa, pubi nimeltä Rovers Return Inn ja seitsemän taloa 1900-luvun alkupuolelta. Eteläpuolella on pieni alusvaatetehdas, pari kauppaa, autokorjaamo ja kolme uudempaa asuintaloa.

Lähes viiden vuosikymmenen aikana ihmisiä on tullut ja mennyt myös oikeassa elämässä, joten sarjan henkilöt ovat hekin vaihtuneet useaan otteeseen, mutta yksi on ja pysyy. Jo aivan ensijaksossa esiintynyt Ken ( William Roache) on yhä yhteisön kantavia voimia. Hän on naimisissa Deirdren ( Anne Kirkbride) kanssa. Myrskyisästi alkanut suhde on sinetöity avioliitolla kaksikymmentä vuotta sitten.

En tiedä mutta oletan - CS:stä kaksi jaksoa katsottuani - TV1:n hankkineen sarjan MTV3:n Emmerdalen (Emmerdale Farm) kilpailijaksi. Ainakin minulla oli vaikeuksia erottaa sarjoja toisistaan, yhtäläisyyksiä kun on kosolti. Minusta ei tule Coronation Streetin vakiokatsojaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.