Minä haluan arvata

”Ei jätä mitään arvailujen varaan”. Näinhän meille netissä jatkuvasti luvataan. Äkkiä googlaamalla selvisi, että muun muassa seuraavat asiat eivät jätä mitään arvailujen varaan: Kim Kardashian lateksissa, Miley Cyrusin asu, Victoria’s Secret -malli, eroottinen tanssija, Glee-tähden cocktail-mekko, Rosanna Kuljun iltapuku, laulajattaren vilautus ja Rihannan läpinäkyvä paita.

Huomasitte varmaan yhteisen teeman. Kauniiden naisten paljastavat asut eivät siis jätä mitään arvailujen varaan. Ilmeisesti me miehet olemme se salaperäisempi sukupuoli.

Mainitsemiani esimerkkejä yhdistää myös se, että koko homman idea on nimenomaan ollut jättää paljon arvailujen varaan. Kun näkyvillä on hieman rintaa, reittä ja peppua, katsojan mielikuvitus lähtee liikkeelle ja arvailee, mitä muuta mahtaa vaatteiden alta löytyä.

Arvailun varaan ei jää mitään vain siinä tapauksessa, että ihminen on alasti. Silloinkin arvattavaa jää runsain määrin muissa kuin nakuilijan ulkonäköön liittyvissä asioissa.

Katselen mielelläni kauniita, seksikkäitä naisia, mutta en pidä siitä, että minulle tietoisesti valehdellaan. Olenkin päättänyt olla klikkaamatta yhtään otsikkoa, jossa luvataan tarjolla olevan jotakin, mikä ei jätä mitään arvailujen varaan. Ketään ei pidä palkita valehtelusta, eikä kuluneeseen kliseeseen tarttumisesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.