Minulle luvattiin nakuilua

TV5:n ohjelmassa Alaston haaksirikko seikkailija Ed Stafford yrittää selvitä autiolla saarella 60 päivää yksin. On muitakin sarjoja, joissa yhdistyy alastomuus ja trooppisella saarella eläminen. Yleensä sana alaston/naked pistetään jo ohjelman nimeen, koska se vetää katsojia.

Niin vetää, mutta ohjelmaideassa on yksi huono puoli: alastomuutta ei koskaan näytetä. Intiimiosat joko sumennetaan digitaalisesti, tai sitten niiden näyttämistä yksinkertaisesti vältetään. Rohkeimmillaan saattaa tissi vähän vilahtaa, mutta naisen nänni on jo todella kovaa kamaa.

Kerrataanpa: katsoja houkutellaan telkkariin ääreen lupaamalla alastomuutta ja sitten alastomuutta ei näytetä. Samaan aikaan netti on pullollaan täysin alastomia ihmisiä ilmaiseksi 24/7.

Selviytymisformaatti ei sinällään vaatisi alastomuutta. On käytännössä ihan sama, ollaanko autiolla saarella alasti vai shortseissa ja t-paidassa. Tv-sarjan idea on siis nimenomaan alastomuus, jota sitten valmiissa ohjelmassa kuitenkin vältellään.

Rehellisimmin ”nakuilua trooppisella saarella” -ohjelmista toimii typerin, Aatami etsii Eevaa. Vastakkaiseen sukupuoleen tutustumiseen ja treffailuun alastomuus sentään ihan oikeasti liittyy. Joten ohjelmaformaatin alastomuus on perusteltua, joskin halpamaista ja aikuismaisen lapsellista.

En kaipaa telkkariin alastomia ihmisiä saarella. Ottaa vain päähän, kun ohjelma ei tarjoa sitä, mitä tuoteseloste lupaa. En pidä siitä, että minua yritetään huijata valheellisilla lupauksilla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.