Minun blogini on pidempi kuin muiden

Olen pitkään naureskellut blogi-muodille, josta en itse ole laiskana ihmisenä viitsinyt suuremmin innostua. Rautalankaa: Blogit ovat netissä ilmestyviä eräänlaisia päiväkirjoja, jotka voivat käsitellä ihan mitä tahansa aihetta. Yksi haluaa kertoa itsestään kaiken mahdollisen, toinen keskittyy hyvinkin pieneen erikoisalueeseen.

Blogeista on tullut tiedonvälityksen uusi muoto. Joskus blogeista nousee esiin ihan oikeita uutisia tai mielenkiintoisia keskustelunavauksia. Yleensä blogit ovat tylsiä ja tyhjänpäiväisiä jaaritelmakokoelmia. Ihminen näyttää niillä vain ajattelukykynsä ja kieliopillisten taitojensa puutteet.

Eniten blogeissa huvittaa niiden pitäjien arvostelukyvyn ilmiselvät puutteet. Teksti on usein sitä luokkaa, että on vaikea ymmärtää, miksi kirjoittaja kuvittelee jonkun jutuista todella kiinnostuvan. Minulla on blogi, olen siis olemassa, ilmeisesti ajatellaan.

Blogia on nykyään vaikea pitää statussymbolina. Jokainen voi perustaa sellaisen muutamassa hetkessä ilmaiseksi. Blogi-palveluita on netti pullollaan. Maailma tarvitsee uusia blogeja yhtä paljon kuin ihmisen pää ylimääräisiä reikiä.

Oma blogini alkoi ilmestyä Keskisuomalaisen nettilehdessä (www.ksml.fi) noin kuukausi sitten. Pyysivät tekemään, enhän minä muuten. Mutta on pakko tunnustaa, että jonkinlaista turhamaisuutta oma blogi ruokkii. Meissä jokaisessa on pieni itsensäpaljastaja, monissa suurempikin.

Koska olen pyrkinyt ja päässyt eroon kaikesta itsetunnosta (hyvä systeemi, suosittelen), en väitä, että mielipiteeni olisivat parempia kuin muiden. En edes halua elää maailmassa, jossa kaikki ajattelisivat laillani. Mutta olisi hienoa, mikäli blogini välillä saisi aikaan jotain. Väittäkää vastaan tai epäilkää kirjoittajan mielenterveyttä, jos ette muuta keksi. Toki tukikin on tervetullutta mutta ei mitenkään välttämätöntä.

Tähän härskiin oman blogin puffiin ryhdyin siksi, että blogi ilman lukijoita on kuin juhla-ateria ilman syöjiä: täysin turha. En tiedä, olenko liikkeellä liian myöhään. Ehkä ihmiset ovat jo löytäneet säännöllisesti luettavat suosikkibloginsa. Blogisfääriä kannattaa kuitenkin seurata koko ajan, mikäli se kiinnostaa. Sen verran nopeaa muutos on.

Annan lupauksen päivittää blogiani useamman kerran viikossa, jos vain maassa olen. Lähes aina olen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.