Missä edelläkävijän sormi ei voi olla?

Kevään toistaiseksi legendaarisin jääkiekon ottelusarja käynnistyy huomenna lauantaina. Ja kuten alkamispäivästä voi tarkkaavainen katsoja havaita, puhe ei ole nyt SM-liigan välieristä, jotka starttasivat jo eilen. Ei, vaan vihdoin viimein paluun tekevistä liigakarsinnoista. Porin Ässät vs. Vaasan Sport! Alpo Suhonen vs. Juhani Tamminen! Rumble in the geriatric jungle!

Apea, 60, ja Tamia, 58, ei ole liialla vaatimattomuudella siunattu ja kumpikin on myös ärhäkkä ottamaan kantaa mm. tuomarityöskentelyyn sekä kurinpitojärjestelmään - ja miksei myös vastapuolen valmentajaan. Näin ollen sanan säilä heiluu sarjan aikana varmasti.

Vielä taistelun alla Tamminen otti aiheeseen kohteliaan lähestymiskulman. Tami totesi Ilta-Sanomissa, tässäkin lehdessä vaikuttaneen Mika Seppäsen haastattelussa, molempien karsintavalmentajien olevan edelläkävijöitä.

Juhani myös määritteli näkemyksensä edelläkävijästä. Tai oikeastaan siitä, millainen persoona ei ole edelläkävijä.

- Sä et voi olla edelläkävijä, jos olet hiiri ja kuljet sormi takapuolessa, hän loihe lausumaan.

Palstanpitäjä couldn't agree more. Tosin hän arvioi Tammisen käyttäneen haastattelutilanteessa takapuolen p-kirjaimella alkavaa synonyymia.

Toisaalta, onko joku Hullun urheilun laajasta lukijakunnasta joskus nähnyt sormi takapuolessa kulkevan hiiren? Jos ei, niin olisihan sellainenkin jonkin sortin edelläkävijä…

JATKETAAN JÄÄKIEKOLLA, sillä playoff-kevät on edelleenkin melkein kaikilla. Onni tosin vain toisilla. JYP-TPS -sarjahan herätti suorastaan valtakunnallista kohua JYP-luotsi Risto Dufvan kritisoitua turkulaisyleisön käyttäytymistä taistelun tuoksinassa. Kautta rantain saamiensa tietojen mukaan palstanpitäjä on ymmärtänyt RD:n kritisoineen myös hänen käytöstään. Muun median ohella, toki.

Dufvan mielestä media suosi TPS:aa. Pöh!

Palstanpitäjä on tyrmistynyt. Hän on seurannut JYP:iä työkseen toistakymmentä vuotta ja sama ilmiö toistuu vuosi toisensa jälkeen. Hurrikaanileirissä imaistaan herneitä nenään palstanpitäjän kirjoituksista ja samaan aikaan muualla maassa hän saa lokaa niskaansa liiasta Jyppi-myönteisyydestä. Eräät oululaiset tahot pilkkasivat palstanpitäjää takavuosina jopa JYP:n propagandaministeriksi.

MITÄ TPS-SARJAAN tulee, media ei suosinut TPS:aa. Se nyt vain on sillä tavalla Risto, että runkosarjan voittajaa kohdellaan vähän toisella tavalla kuin viimeiseltä pudotuspelipaikalta leikkiin lähtenyttä. Runkosarjan voittajan mestaruusprosentti SM-liigahistoriassa on neljänkymmenen huitteilla, finaaliin pääsyprosentti vieläkin korkeampi. Ne ovat niitä odotuksia. Runkosarjan kymppi pääsee sankariksi urheasti haastamalla, runkosarjan voittaja vain mestaruuden voittamalla.

"Totuudenpuhuja nukkuu yönsä yksin", sanoo muuan aforismi. Vai onko sellainen aforismi olemassa? Palstanpitäjä muistelee moisen jossain nähneensä. Oli miten oli, tähän voi todeta ainoastaan kolme kirjainta: MOT.

Kirjoittaja on toimittaja ja Keskisuomalaisen avustaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.